Ненчев: Ученията с НАТО ще помогнат да сме готови за бедствия

10281
Ненчев: Ученията с НАТО ще помогнат да сме готови за бедствия
Снимка: БГНЕС

През тази година са планирани много учения и съвместни тренировки на територията на България, в които заедно с българските военни формирования ще участват и военнослужещи от въоръжените сили на страните-членки на НАТО. Това съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев при посещението си в град Велико Търново.

Той разясни, че високата подготовка е необходима, за да се отговори на всички предизвикателства пред сигурността. "Работата на професионалната армия е да прави учения, да провежда съвместни тренировки и да повишава своята подготовка", посочи министър Ненчев, съобщиха от Министерството на отбраната.

Той отбеляза, че военните формирования поддържат и постоянна готовност, за да окажат помощ на населението в случаи на природни бедствия. Министърът на отбраната припомни участието на военнослужещите от Националния военен университет в спасяването на 17 човешки живота по време на наводненията през лятото на 2014 г., както и помощта, която военните оказаха на бедстващите хора в Родопите след обилните снеговалежи през март т.г. "Аз вярвам в тези достойни хора, вярвам в българските войници, сержанти, офицери и генерали и зная, че те имат нужда от нашата обща подкрепа", заяви министър Ненчев.

Ненчев каза още, че въпреки ограниченията в бюджета на Министерството на отбраната, усилията са насочени към изпълнението на ангажиментите на нашата страна към НАТО и ЕС, към изграждането на бойни способности на въоръжените ни сили. Министърът заяви и твърдата си решимост да премахне корупцията и зависимостите, за да може да бъде реформирана системата.

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва утре, 22 март, в тържествените прояви по случай празника на Велико Търново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика