НФСБ: БСП отново се наведе пред ДПС, този път заради турските имена във Варна

19100
НФСБ: БСП отново се наведе пред ДПС, този път заради турските имена във Варна

Отмяната на решението да бъдат преименувани имената на 215 местности във Варненско показа истинското лице на ДПС и БСП. Това заявяват в нарочна декларация от Националния фронт за спасение на България.

Според партията на Валери Симеонов вчера, 13 януари, Варна е станала свидетел как заради натиск на ДПС общинските съветници от БСП са променили мнението си и са се отказали да подкрепят промяната на турските наименования на местности във Варненско. Най-емблематичните местности, чиито имена трябваше да бъдат сменени, бяха Кабакум и Паша дере.

Общинският съвет на Варна заседава за прегласуване на върнатите от Иван Великов решения

Днес във Варна се провежда пленарно заседание на Общинския съвет. В дневния му ред за прегласуване са включени всички решения, оборен...

От НФСБ обвиняват както БСП, която заради властта прави всякакви компромиси с ДПС, така и „Атака” и Волен Сидеров, който „с хулиганското си поведение” на Летище Варна омърси идеята за промяна на имената.

НФСБ припомня, че през 2011 година Общинският съвет в Бургас промени турските имена на всички местности, което не доведе до каквито и да било  проблеми и вече е забравен факт. През 2008 година наложихме официалното преклонение пред жертвите на турския геноцид над българския народ и така Бургас даде пример за държавническо поведение на останалите общини в страната, подчертават от НФСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика