Николай Хаджигенов: Слави Трифонов събори всички мостове

11863
Николай Хаджигенов: Слави Трифонов събори всички мостове
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов събори всички мостове, които всички ние построихме. 

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ИБГНИ адвокат Николай Хаджигенов в сутрешния блок на БНТ за третия мандат за съставяне на правителство. Припомняме, президентът Румен Радев даде третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Социалистите от своя страна декларираха, че ще го задържат до средата на септември, за да може да се приеме актуализацията на бюджета. 

Хаджигенов: Почти се разплаках, пазим Гешев, както се пази лидерът на Северна Корея

Вчера на заседанието на комисията, която контролира спецслужбите бяха изслушани ръководителите на всички спецслужби. Единият от въпроси...

По думите му прищявката на Слави Трифонов за нови предсрочни избори ще струва 65 млн. лв. Защо нямаше правителство, при положение, че всички предпоставки бяха налице, запита Хаджигенов и добави, че медиите трябва да питат именно шоумена защо отново няма кабинет. Според него разговорите за правителство все пак трябва да се проведат, което ще доведе до радост сред Иван Гешев и Бойко Борисов. 

Хаджигенов не споделя оптимизма на БСП, че актуализацията на бюджета би могла да приключи за няколко дни. Във всяка една парламентарна група има предложения, ще се работи максимално стегнато и максимално добре, което ще помогне на нас за съдебната реформа, надява се адвокатът. 

Ние няма да се смирим, ние сме в политиката, за да не се смиряваме, категоричен бе Хаджигенов, който даде да се разбере, че няма да угоди на прищявките на Трифонов, ако ще да има и 16 поред избори. Ако се сглобява истински кабинет на малцинството, трябва да участват всички. Какво да предложим на Трифонов? Няма какво да му предложим, каза Хаджигенов. 

В ИТН има достатъчно много адекватни хора, с чудесна експертиза и образование, но не попаднаха в експертите за кабинет, което е тъжно, посочи той. Хаджигенов не предлага на никого нищо, но има подходящи хора за премиер, като даде пример със служебния икономически министър Кирил Петков. 

Хаджигенов се оплака от таен обожател в парламента

Вече трети ден неизвестен човек слага снимки на адвокат Николай Хаджигенов по пощенските кутии на депутатите. За това разказа самият то...

"Слави Трифонов не разбра какво трябва да направи, като така и не разбра, че никой от нас не е в политиката, за да изпълнява неговите желания и прищявки", отсече Николай Хаджигенов. Според него частично вече хората са излъгани. По време на протеста събрахме всички хора и заедно на площада искахме промяната, каза той. 

Той смята, че Слави Трифонов иска управлението като баница. 

Хаджигенов не е изненадан от социологическите проучвания, че ГЕРБ отново са първа политическа сила при нови предсрочни избори, но вярва, че ИБГНИ категорично ще бъдат отново в следващия парламент. Той е на мнение, че дори, ако "Възраждане" влязат в парламента няма да е по-лесно да се състави правителство. 

Хаджигенов знае за разговорите на Манолова със Слави Трифонов, но шоуменът се опитвал да се справи с липсата на каквото и да било "с това е кабинетът, гласувайте за него". На официалните преговори от ИТН пуснали клипче и от ИБГНИ гледали проектосъстава на Министерски съвет. 

Хаджигенов и Гешев в пряк сблъсък, Ива Митева също се включи

Средното време на отговор на Иван Гешев е 10 минути, като той ни обяснява, че краставиците . Главният прокурор си позволява да лъже бъл...

Прочетете още по темата: Хаджигенов: Незабавни разговори с Трифонов, след като президентът връчи третия мандат

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика