Николай Нанков: До края на март ще бъде завършен изходът на Троян към Беклемето

3597
Николай Нанков: До края на март ще бъде завършен изходът на Троян към Беклемето
Снимка: Николай Нанков

"Днес с колегите Младен Маринов и Иван Миховски се срещнахме като кандидати за народни представители с кмета на община Троян Донка Михайлова. Разговаряхме за поетите от правителството ангажименти към жителите на града и общината и изтъкнахме, че те се изпълняват и надграждат". Това съобщи във Facebook заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков. Той припомня, че през юни 2019 г. при посещение в Троян премиерът Бойко Борисов е обявил решение на Министерския съвет, с което се отпускат 2,6 млн. лв за изграждането на третата клетка на депото за отпадъци, която вече се изгражда.

Други около 2,2 млн. лв пък бяха дадени за изграждане на пътна връзка между Път II-35 и Път III-357 в Троян с ново мостово съоръжение, чието пускане предстои. Със завършването на шосейния мост с дължина 43,2 м над река Бели Осъм транзитният трафик се изнася от центъра на града през индустриалната зона. Изпълнението на проекта е също и първи етап от изграждането на обходен път на града.

Нанков: С довършването на "Хемус" ще сбъднем десетилетна мечта на Северна България

Довършването на автомагистрала „Хемус“ до 2024 г. остава наш основен приоритет. За разлика от опонентите ни, които предлага...

"Продължаваме работата и в момента до края на март ще бъде завършен и изходът на Троян към Беклемето. Предстои да продължим и с ремонт на 2 км от бензиностанцията надолу към изхода на Троян в посока Ловеч, за да може да се завърши напълно този участък на северния вход. Уверих кмета на Троян и жителите на общината, че могат да разчитат на пълната подкрепа за изграждането на заслони на Беклемето, за да се реши един много сериозен проблем за пътуващите и бизнеса всяка зима – проходимостта на Троянския проход и той да може да се ползва целогодишно", съобщава още Николай Нанков. Той допълва, че в момента в община Троян продължава и ремонтът на пътя Лесидрен-Дълбок дол-гара Добродан, като се очаква да приключи до края на юни.

"Изтъкнах още, че община Троян е образец на добро взаимодействие между централната и местната власт, защото когато се работи за интересите на хората, партийната принадлежност е без значение. ГЕРБ не дели политически кметовете и тези, които работят, са безусловно подкрепяни. Дума, която премиерът даде още в първия си мандат и спази и в следващите два. И сигурен съм, ще продължи да спазва", категоричен е Николай Нанков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com