Николай Василев: Разликите между партиите са малки, но личната омраза унищожава всичко

1224
Николай Василев: Разликите между партиите са малки, но личната омраза унищожава всичко
Снимка: Студио Actualno

В днешно време разликите между партиите са сравнително малки, но личната омраза и невъзможност изобщо да седнат на една маса унищожават всичко. Това заяви в студиото на „На фокус” по Нова телевизия Николай Василев. Той е икономист, бивш вицепремиер, бивш министър от времето на НДСВ, а по-късно и на тройната коалиция. Василев беше и кандидатурата на ИТН за министър-председател в експертен кабинет.

По думите му политическите формации, които са влезли в тройната коалиция преди години, са били с диаметрално различни виждания, но ги е обединил националният интерес. Бившият вицепремиер изрази надежда да бъде съставен редовен кабинет в рамките на 49-ото НС, като подчерта, че „по-добре е някакво правителство, отколкото никога никакво правителство”.

Николай Василев: България не влезе в Еврозоната заради моткане

България закъсня с десетилетие да влезе в Еврозоната заради „моткане“. Това мнение изрази бившият вицепремиер и министър на...

„Обикновено политиците остават в историята не с подобни глупости като „за пети път няма да правим правителство”, а с големите решения, големите реформи и цели, които са постигали”, каза Василев и допълни, че през последните две години никой в чужбина на взема България на сериозно заради политическата криза. Икономистът смята, че всички партии трябва да проявят повече диалогичност, както в този парламент го прави ИТН. „Моята най-голяма надежда е свързана с първия мандат”, призна той.

"Какво значение има 2009 г. какво е станало на изборите, от гледна точка на историята. Ако България пропусне всички влакове за Еврозоната, за Шенген и т.н., какво значение има какво говорят политиците тази седмица. Не смятам, че става дума за саможертва. Политиците остават в историята с големите решения, с големите реформи и големите цели, които са постигнали. Какво постигнахме последните две години? Нищо. Никой не ни взима насериозно", каза Василев.

"Трябва всички партии да бъдат по-диалогични, по-консенсусни. Моята най-голяма надежда е свързана с първия мандат. Ще видим. Като гражданин отдавна мечтая за прозападно-реформаторско правителство", обясни той.

"Не одобрявам бюджетната политика. Вземаме колкото се може повече дългове, имаме колкото се може повече дефицити, раздаваме социални разходи и така караме, докато в картечницата има патрони. Има ли милиарди за изхарчване, те се опукват. И се оставя попарата за следващите. Този бюджет бих го взел за сведение. Благодаря на служебния кабинет, че е смел и хвърля тази бомба на гражданите. Бих го скъсал, бих го хвърлил и бих написал нов, който няма общо със сегашния. Бих забранил думите дефицит и актуализация в бюджетната политика", категоричен е Василев.

Държавата е с най-добрите икономически показатели в своята история от хан Аспарух досега

Това заяви икономистът Николай Василев пред bTV.  Няма никакви кризи – в България няма война, няма рецесия, няма пандемия, ...

"Проблемът е в разходите. Цялата държавна администрация е огромна. Трябва да се върви към ограничаване на ръста на разходите. Отговорът е - политическа воля. В момента има воля само за харчене и за раздаване. Умирам от срам, защото на млади години нашето поколение си посвети живота да има бюджетни излишъци", обобщи Николай Василев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика