Нинова: РБ си губи времето, не може да състави правителство

1442
Нинова: РБ си губи времето, не може да състави правителство
Снимка: БГНЕС

Приетият мандат от Реформаторския блок е загуба на време, не могат да съставят кабинет в рамките на този парламент. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на изпълнителното бюро на партията във връзка с приетия от РБ мандат за съставяне на правителство.

„Това „Иди ми - дойди ми“ разтакаване идва повечко. Ние сме за това по-бързо да се върнат мандатите и да се върви към служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни избори“, заяви лидерът на БСП.

РБ ще чака 1 седмица ГЕРБ да кажат за мандата, "в удобно за тях време"

Надяваме се до следващия понеделник да проведем разговорите с Бойко Борисов и да потърсим възможност за съставяне на правителство в рам...

На въпрос как гледа на идеята на министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев кабинетът „Борисов 2“ да бъде назначен за служебен, Нинова заяви, че това е абсурдна идея. „Не, не е възможно. Кабинетът „Борисов“ подаде остаака. Така че в същия кабинет, същия състав какво променя? Нали говорим за политическа отговорност“, коментира тя, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ, ако това се случи, ще бъдем свидетели на политическо лицемерие.

„Не е работещо, няма доверие и в този парламент“, каза тя. Според нея това единствено може да се свърже с това, че премиерът в оставка Бойко Борисов играе опозиция сам на себе си. Попитана как гледа на идеята на два служебни кабинета в рамките на месец, тя посочи ,че сме в такава ситуация, че трябва да се спазва се Конституцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика