X
 
 

Нинова: Случилото се с партийните субсидии е загуба на време

1472 2
Нинова: Случилото се с партийните субсидии е загуба на време
Снимка: БГНЕС
Оценявам случилото се с партийните субсидии като загуба на време – крайно време е да разсъждаваме по същество и да решим въпроса. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с провелия се коалиционен съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за партийните субсидии, предаде агенция „Фокус“.

„По-скоро ме впечатли друг резултат от днешната среща на коалиционните партньори, че тепърва искат да започнат диалог с парламентарните партии за намиране на разумно решение. Оценявам случилото се тук като загуба на време и отклоняване на общественото внимание от съществени въпроси. Защо загуба на време? Може би преди десетина дни от БСП предложихме точно това. Нашият Национален съвет упълномощи групата да поканим другите парламентарни партии на разговори и много спокойно, аргументирано и без излишни емоции да решим този въпрос“, посочи Нинова. Тя припомни, че позицията на партията е „за“ намаляване на субсидията, но не на 1 лв. и не за отваряне на финансирането към олигарси. „За съжаление, на тази наша покана ГЕРБ и патриотите не откликнаха. Днес са взели точно те същото решение да започнем разговор. Загубихме може би две седмици, крайно време е да седнем и да разсъждаваме по същество и да решим въпроса“, допълни Нинова.

Нинова: Свиването на субсидиите е заплаха за многопартийната система

Като "заплаха за многопартийната система" определи днес лидерът на БСП Корнелия Нинова намаляването на партийната субсидия до 1 лев на ...

На въпрос каква позиция ще защитава БСП, лидерът на партията заяви, че няма крайно решение за размер на субсидията. „Ние сме за намаляване и сме направили разчети за различна сума. В диалог ще търсим разбирателство. Не искаме ние да налагаме нещо конкретно. Ще им покажем абсолютно аргументирано финансово какво е необходимо, за да може една партия да работи спокойно и независимо от частни и външни интереси“, посочи лидерът на БСП. Нинова каза, че не иска днес да посочва число, тъй като разговорът е отворен.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Баце.... 2 Баце.... преди 7 месеца Профил на трол?
    В белите държави така се прави!Всичко се дискутира в Парламента!А договорки под масата са типични за БуСиПЕ и компания/ДУпиСЕ/...!Тъй че ДРУГАРКУУУ Нинова АРЕ ЪРььь У ЛЕВО!!!
  • Баце.... 1 Баце.... преди 7 месеца Профил на трол?
    В белите държави така се прави!Всичко се дискутира в Парламента!А договорки под масата са типични за БуСиПЕ и компания/ДУпиСЕ/...!Тъй че ДРУГАРКУУУ Нинова АРЕ ЪРььь У ЛЕВО!!!