Нинова твърди, че Борисов притиска депутатите от ГЕРБ за Истанбулската конвенция

1800
Нинова твърди, че Борисов притиска депутатите от ГЕРБ за Истанбулската конвенция
Снимка: БГНЕС

Питам премиера Борисов вярно ли е, че днес депутатите от ГЕРБ са получили есемес от него да ратифицират Истанбулската конвенция, защото „няма мърдане”? Този въпрос зададе лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Откакто управлява ГЕРБ и Бойко Борисов е министър-председател, парламентът е превърнат в изпълнител на едноличните му решения”, заяви тя и отново повтори, че социалистите искат референдум за документа срещу домашното насилие, в който консервативни кръгове у нас видяха риск от признаване на третия пол и еднополовите бракове.

Патриотите: Истанбулската конвенция е красив бонбон, в който има отровен плод

С 10 на 9 гласа Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта отхвърли ратификацията на Истанбулската конвенция. "Против" гласув...

„Скъпи български жени, имам усещането, че някой ни използва, употребява. Слагат ни отпред жените и отзад посягат на най-скъпото ни – на детето”, заяви Нинова пред bTV.

Тя обвърза позицията си с отхвърлената идея на БСП всяко българско дете да получава „културен чек” от 200 лв за български книги, филми и театър. Според нея е вредна идеята, че „на тия деца няма да им дадем да четат български писатели, тия пари ще ги дадем на НПО-та”, за да правят програми за нестандартната роля на пола.

Тя призна, че нестандартна може да бъде и ролята на жена, която кара трактор, но според нея е трудно разбираемо: „Най-лошото в един закон е когато е написан неясно и дава възможност да има различно тълкуване”.

Нинова атакува последователно по темата ГЕРБ, Партията на европейските социалисти и омбудсмана и бивш депутат от БСП Мая Манолова, които поддържат конвенцията.

Първа парламентарна комисия отхвърли Истанбулската конвенция

Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта отхвърли Истанбулската конвенция с 10 на 9 гласа. Решаващ е бил гласъ...

Според лидера на социалистите докумeнтът е подписан от външния министър Екатерина Захариева без никой у нас да разбере, минал е през Министерския съвет без достатъчно данни за ефектите и сега Бойко Борисов се опитва да го прекара през парламента с натиск.

По адрес на ПЕС тя коментира: „Щеше ми се със същата сила тия леви партии да си говорим и един-друг да се притискаме за безработицата, за бедността, неравенствата и хората с увреждания (…) Българските социалисти смятат така (против конвенцията – б.р.), това е тяхното мнение и ще го отстоявам (…) Това да не е конгрес на ГЕРБ – 100 от 100 за единствения кандидат за председател?!”.

Мая Манолова пък била „надпартиен човек по длъжност и по дейност, да не се меси във вътрешните работи на БСП, това не е нейна работа”.

Във връзка със системата БАЦИС, Нинова заяви, че БСП ще внесе искане за създаване на анкетна комисия в парламента, която да се занимае с този въпрос. „Истината по тази тема ще я продължим“, коментира Нинова и посочи, че вярва на ДАНС, които посочват, че съществува риск за финансовата сигурност на страната.

Слави към Нинова: Референдум за Истанбулската конвенция? Откога бе, како?

Слави Трифонов също се включи в дебата за Истанбулската конвенция. Водещият се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова по повод искан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутри и ченгета: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика