Нинова: Условията за превозвачите се влошават, вместо да се подобрят

2479
Нинова: Условията за превозвачите се влошават, вместо да се подобрят
Снимка: БГНЕС

Въпросът с исканията на българските превозвачи за условията, при които да пътуват през ЕС, не само не е решен, но и са приети по-лоши текстове при гласуването в една от комисиите на Европейския парламент в понеделник. Това коментира пред bTV Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Според нея българското правителството се е включило много късно в тази битка. "Трябва да се търсят съмишленици сред малките държави, чиито интереси са засегнати", допълни тя.

Борисов и Московски: Имаме пълен успех на предложенията по пакета "Мобилност"

Не съм съгласен с това, че се твърди, че е победен президентът Макрон. По-скоро с разбирането на всички колко е важно, всички бяха на...

Нинова посочи оценки на транспортния бранш, според които новите промени в пакета "Мобилност" са по-тежкият вариант от този, срещу който са протестирали. "Има напредък за това, че се седна, разговаря и се търсят компромиси, но постигнатият компромис е по-лош от предишното положение", каза още председателят на БСП.

Тя обясни, че до сега шофьорите трябваше да се връщат в България, а сега камионите трябва да се върнат, при това пълни да влязат и пълни да излязат. "Тези камиони все още не могат сами да се карат. Значи шофьорът също трябва да се върне", коментира тя.

Това обясни и Георги Петърнейчев председател Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата, цитиран от агенция "Фокус". Посочи, че превозвачите са искали автомобилите да се прибират на 6 седмици в България. По думите му е невъзможно за период от три седмици български превозвачи да отидат до Португалия и да се върнат. 

"Вчера не биваше да се хвърлят фойерверки и пиар акции. Това е само началото и нямаме никакви основания за заглавия, че България е победила Макрон. Важно е гласуването в зала", подчерта Нинова.

Столарски за пакета "Мобилност": Спечелихме битката, тепърва започва войната

Комисията взе решение да не разглеждат пакета "Макрон" - това е нашата победа, коментира Миролюб Столарски, който е заместник-председат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика