X
 
 

НСО не казало на Симеонов защо охранява Доган, вицепремиерът ще пита Румен Радев

3132 2
photo of НСО не казало на Симеонов защо охранява Доган, вицепремиерът ще пита Румен Радев
Снимка: БГНЕС
"НСО отказа да ми предостави информация защо охраняват Ахмед Доган и колко средства са изразходвани за тази цел. От службата ми обясниха, че нямам неограничен достъп до класифицирана информация и не съществува обективна нужда аз да знам това. Дори ме предупредиха да не разгласявам това, което така или иначе не знам". Това пише в своя Facebook профил вицепремиерът Валери Симеонов. 

Припомняме, че по-рано през септември заместник-министър председателят изпрати официално писмо до началника на Националната служба за охрана (НСО) генерал-майор Данчо Дяков, в което пита на какво основание се охранява от държавната служба почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

"Безспорен е огромният обществен интерес по въпроса защо Национална служба охрана пази бизнесменът Ахмед Доган (наскоро сдобил се с ТЕЦ на стойност около 100 млн. лв. срещу скромните 3500 лв.) вече повече от 5 години след излизането му от политиката и над 10 години след излизането му от реалната власт", коментира още Симеонов.

"Тъй като съгласно чл. 5, ал. 1 от ЗНСО службата е подчинена пряко на Президента на Република България, ще отправя тези въпроси към президента Румен Радев, очаквайки този път точен и изчерпателен отговор, с оглед отговорността пред обществото и институционалните му правомощия", завършва публикацията на вицепремиера. 

Симеонов пита НСО на какво основание охранява частното лице и бизнесмен Доган

Вицепремиерът Валери Симеонов е изпратил официално писмо до Националната служба за охрана (НСО), в което пита на какво основание се охр...

Знаете, с приемането на текстове в закона за НСО през 2015 година беше записано, че при необходимост сред охраняваните от службата лица попаднат и "хора, свързани с националната сигурност, посегателството срещу които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката".

Държавните охранители не успяха да предотвратят нападението срещу Доган през януари 2013 година, когато на форум на ДПС Октай Енимехмедов се качи на трибуната и насочи пистолет срещу него.

В края на юли охранител от НСО, ангажиран с охраната на Ахмед Доган, беше открит мъртъв на плажа в непосредствена близост до т.нар. негов "морски сарай".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Защо, когато има скандали в правителството, винаги се забърква името на Ахмед Доган? Несъмнено Доган е политик от висок ранг, а не политик от кръчмата. Станал бизнесмен! Нормално е, след като има ИМЕ, всичко му е лесно - всички врати му се отварят. На всеки е ясно, че влиятелните личности са мразени, а Ахмед Доган наистина е влиятелна личност. А такива личности се пазят от държавата. Всеки знае за виж още ›› що. Само Симеонов не знае, защото е сложен в политиката от кръчмата.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Смрадливи другарки и другари, комянжки и комуняги , според вас , цяла България мразела Симеонов !! Вие ли,мръсници сте ''цяла България'' ? Тъй , по стар навик ! УВЕДОМЯВАМЕ ВИ С ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ , ЧЕ ВОЛЪТ ВИ Е КРАСТАВ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТЕЛИ ! ЩЕ СИ ИЗМРЕТЕ В ОПОЗИЦИЯ ! НЕ НИ ПРИНУЖДАВАЙТЕ ДА ВИКАМЕ АУГУСТО ПИНОЧЕТ ДА ВИ ЛУСТРИРА СКОРОТНО !!!
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...