Симеонов пита НСО на какво основание охранява частното лице и бизнесмен Доган

4962
Симеонов пита НСО на какво основание охранява частното лице и бизнесмен Доган
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов е изпратил официално писмо до Националната служба за охрана (НСО), в което пита на какво основание се охранява от държавната служба бившият лидер на ДПС Ахмед Доган, съобщи самият той в своята Facebook страница. Симеонов прилага сканирано писмото до началника на службата генерал-майор Данчо Дяков.

Симеонов се интересува също от колко години НСО пази "частното лице (бизнесмен) Ахмед Доган, колко души са ангажирани с нея и каква е общата сума за гарантиране на сигурността му до момента. Вицепремиерът се интересува и дали в момента има непосредствена опасност за живота на Доган, която да оправдава отпускането на средствата. 

Експерт: В никакъв случай не е съмнително, че Ахмед Доган е купил 70% от ТЕЦ Варна

"В никакъв случай не е съмнително, че Ахмед Доган е купил 70% от ТЕЦ Варна, защото това е много важна централа. Това коментира енергийн...

Припомняме, е приемането на текстове в закона за НСО през 2015 година беше записано, че при необходимост сред охраняваните от службата лица попаднат и "хора, свързани с националната сигурност, посегателството срещу които би подровило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката". Държавните охранители не успяха да предотвратят нападението срещу Доган през януари 2013 година, когато на форум на ДПС мъж се качи на трибуната и насочи пистолет срещу него.

В края на юли охранител от НСО, ангажиран с охраната на Ахмед Доган беше открит мъртъв на плажа в непосредствена близост до т.нар негов "морски сарай".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика