НСО се поохарчи за нови автомобили за депутатите

43493
НСО се поохарчи за нови автомобили за депутатите

Audi A8 – това е марката нови автомобили, която ще бъде използвана от НСО, за да вози службата новите и избрани с толкова мъка народни представители.

Audi-тата са седем на брой и са в графа „висок клас” съгласно поръчката. Прогнозната цена, заложена в обществената поръчка, е 840 хил. лева без ДДС, но след завършване на поръчката цената пада до 723 275 лева без ДДС.

Плевнелиев: Очаквам от НСО да действа професионално и надпартийно

В Национална служба за охрана се проведе работна среща на президента на републиката с ръководния състав на Национална служба за охрана ...

Според техническите им данни новите автомобили развиват 100 км/ч за 6.1 секунди, а максималната им скорост е 250 км/ч. Разходът на гориво за 100 км е 6 литра. Автомобилите отговарят на стандарта Евро 6 от екологична гледна точка. Колите разполагат с телевизионен тунер, DVD-плеър, мултимедийна система с цветен дисплей и аудио уредба. Сред внедрените високи технологии е автопилот за задаване на постоянна скорост, борд компютър, който подава сервизна информация с предупреждение за възможни неизправности, електрически щори на задното стъкло и на страничните стъкла на задните врати. Тапицерията на седалките е от естествена кожа. Гаранцията на Audi-тата, която дава доставчикът, е пет години, като в тях е включено и сервизната им поддръжка.

Освен за „висок клас” автомобили, НСО похарчи пари и за „компактен клас” коли – 12 Opel Astra и един товарен автомобил Mitsubishi Fuso. Прогнозната им цена е общо 326 хил. лева без ДДС – 250 хил. за Opel-ите и 76 хил. лева за товарния автомобил. С реалната цена обаче сметката набъбва до 1 059 655 лева.

Припомняме, че НСО вече официално поиска още 1,3 млн. лева увеличение на бюджета си. Начело на службата е генерал-лейтенант Ангел Антонов. Той я оглави, след като се наложи указът за назначението му да бъде преправян, защото чинът му не беше достатъчно висок, за да поеме поста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика