Обвинен за аферата "Костинброд" ще съветва премиера

16771
Обвинен за аферата "Костинброд" ще съветва премиера
Снимка: БГНЕС

Бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков е назначен за съветник на премиера Бойко Борисов. Той е представен на политическия кабинет на министър-председателя.

Желязков ще съветва едновременно Борисов и вицепремиера Румяна Бъчварова по въпросите на административната реформа и по въвеждането на електронно управление. Кадарът, за когото всички са категорични, че е перфектен юрист и администратор, бе обвинен в неупражнен контрол като главен секретар на МС след скандала “Костинброд” за отпечатването на 480 хил. допълнителни бюлетини за изборите през 2013 г.

Любителка на танците на пилон стана съветник на вицепремиера Цанова

Дама, която си пада по еротичните танци, е била назначена за съветник на вицепремиера Илияна Цанова. Това се случило в края на миналата...

Експертизата от последното заседание по делото, че бюлетините не можело да бъдат ползвани при гласуването, обаче убедила Борисов да назначи Желязков за свой съветник, разказаха от кабинета на премиера. На този пост Желязков не е държавен служител и може да го заема независимо от продължаващото съдебно дело, обяснява "24 часа".

Доскорошният председател на Централния израилтянски духовен съвет у нас Роберт Джераси пък става съветник на образователния министър Тодор Танев. Това съобщи самият професор на парламентарния контрол . Той се похвали, че е събрал все авторитетни имена за съветници. Сред тях е един от най-известните наши учени и математици акад. Петър Кендеров.

“Надявам се такъв мозъчен тръст, който е непредубеден, да може да направи малка крачка към едно чудо, към което всички се стремим - да има в рамките на биологичния ХХI век интелектуална интерпретация на ХХ век”, обясни проф. Танев.

 

Борисов: С обвинението на Прокуратурата за Костинброд дадоха отговор на всичко, което сме говорили

"Обвинението за Костинброд е, че служители не са упражнили контрол върху отпечатаните количества бюлетини, заради което печатницата е п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика