Очаквано - и третият вот на недоверие към "Борисов 3" не мина

5334
Очаквано - и третият вот на недоверие към "Борисов 3" не мина
Снимка: БГНЕС

Напълно очаквано и третият вот на недоверие спрямо третото правителство на Бойко Борисов не мина. Само 99 депутати – 75 от БСП и 24 от ДПС, бяха "за", 133 гласуваха "против". Резултатът не беше изненадващ, след като от БСП още при дебата миналата седмица не вярваха, че вотът ще мине и обясняваха, че това се правело само за да се започне "сериозен дебат" за състоянието на здравеопазването.

Отново дебат

Караянчева: Вотът няма да мине

Насроченият за сряда вот на недоверие няма да мине и кабинетът ще се запази. Това коментира в Кърджали председателят на парламента Цвет...

Макар темата на вота на недоверие да беше управлението на здравната система и дебат по него имаше в края на миналата седмица, декларациите преди самото гласуване сега пак бяха в тази насока и се съсредоточиха върху Валери Симеонов и скандала с майките на деца с увреждания. Логично, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и Драгомир Стойнев от БСП се съсредоточиха върху "ефекта Симеонов" и как бил "воденичен камък на шията на ГЕРБ, и на страната", а Цветан Цветанов отвърна с декларация, че БСП и ДПС не можело да критикуват, тъй като за здраве и за хората с увреждания давали само 179 млн. лева, а сегашното управление предвидило 150 млн. лева повече за догодина – 430 млн. лева общо.

Лидерът на плаващата партия „Воля” Веселин Марешки внесе своя колорит, като поиска не само оставката на Валери Симеонов, а и на Красимир Каракачанов, защото "двамата вървят в комплект". Той напомни как партията му подкрепила сформирането на правителството, но лично гласувал против "заради част от индивидите" в кабинета. Трябва ли да търпим Каракачанов да си изпълнява мокрите сънища, попита Марешки, като преди това заяви, че военният министър искал да вземе Министерството на отбраната, защото "ако знаете какво е там". Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пък охарактеризира Марешки като пример за "мутрополитика". Той каза и, че Марешки прочел по-малко книги, отколкото Каракачанов написал. А в крайна сметка "Воля" не гласуваха "за" оставка на правителството.

След гласуването, от ГЕРБ се изказаха бившия конституционен съдия Георги Марков и лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Интересното беше, че Цветанов беше прекъснат от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, защото той вече се беше изказал с декларацията. Марков пък засвири на струната на "стабилността" и как БСП през 1990 година имали пълно мнозинство да правят реформи, а Тома Биков, който замести Цветанов, иронизира, че БСП не знаели каква беля ще си докарат на главата, ако управляват, защото трудно се справят и с вестник "Дума".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика