Официално: Бат Сали сам даде имунитета си

859
Официално: Бат Сали сам даде имунитета си
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Александър Методиев, известен с прякора Бат Сали, официално се отказа от депутатския си имунитет.

Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която обяви, че Методиев е внесъл писмено съгласие в деловодството на парламента за отказ от депутатски имунитет и възбуждане на наказателно производство срещу него.

Александър Методиев се отказа от имунитета си

Депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, се отказа от имунитета си. Днес следобед, народният представител от Д...

На 7 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Александър Методиев заради нарушение на пътя, след което не е спрял, при подаден знак от полицай и хулиганство, изразяващо се в заплахи към служители на реда.

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май тази година в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

Методиев си е позволил да демонстрира грубо, арогантно и цинично държане към полицаи, искане на отчет за дейността им и е отправил заплахи, че ще бъдат уволнени. Според прокуратурата това са непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика