Официално: Димитър Георгиев е новият председател на ДАНС

16482
Официално: Димитър Георгиев е новият председател на ДАНС
Снимка: БГНЕС

Със свой указ президентът Росен Плевнелиев назначи Димитър Георгиев за председател на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Назначението на председателя на ДАНС, както и на главен секретар на МВР, бяха съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март в рамките на месеца на политическите консултации на „Дондуков“ 2. Това става ясно от информацията на прессекретариата на държавания глава.

Плевнелиев: Кандидатурата за шеф на ДАНС ще бъде одобрена

Посвещавам тази награда на стотиците кметове, на шестте български региона и на институциите, които наистина разбраха най-важното &ndash...

Припомняме ви, че Георгиев беше предложен по време на последното заседание на кабинета в сряда.

Новият председател на ДАНС е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, от където има магистърска степен по икономика. От октомври 1995 г. до ноември 2005 г. работи като разузнавач и инспектор в Националната служба за сигурност при МВР, съобщават от правителствената пресслужба.

След това става съветник на главния секретар на МВР с ранг на полицейски комисар. От ноември 2006 г. до януари 2011 г. е директор на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество”, след което – до 28 май 2013 г. заема поста заместник-министър на вътрешните работи. В периода октомври 2013 г. – април 2014 г. е консултант по въпросите на сигурността на Телекомуникационна компания „Глобул”, а от 1 май 2014 г. заема длъжността директор по сигурност на Комуникационна компания „Теленор България”


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика