Окончателно: Петков и Василев отиват на изборите в коалиция с "Волт" и "Средна европейска класа"

11621
Окончателно: Петков и Василев отиват на изборите в коалиция с "Волт" и "Средна европейска класа"
Снимка: БГНЕС

Постигнато беше споразумение за създаване на коалиция „Продължаваме Промяната“. Това съобщиха от пресслужбата на новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Днес 20 септември 2021 г., беше постигнато коалиционно споразумение между ПП „Волт“ и ПП „Средна европейска класа“, с което двете партии образуваха коалиция „Продължаваме Промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Представляващи са Кирил Петков и Асен Василев.

Програмата на "Продължаваме промяната" ще бъде представена до дни

До няколко дни ще бъде представена програмата на "Продължаваме промяната". Това съобщиха пред БНР Даниел Лорер и Яна Балникова от форма...

Коалицията се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин. Основните цели на коалицията са създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и среден бизнес, привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции, справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата и върховенство на закона. Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на подобро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора. Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме Промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

ПП „Волт“ е основана през 2018 г. и е част от първото общоевропейско движение „Волт Европа“, което има евродепутат, народни представили в Нидерландския парламент и общински съветници в България, Германия и Холандия. „Волт“ иска българските граждани да се чувства европейци, да имат достоен живот с европейски доходи, европейско здравеопазване и европейско правосъдие. Съпредседатели на „Волт“ в България са Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

ПП „Средна европейска класа“ е създадена в Бургас през 2007 г. и работи за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот, осъзнавайки, че за целта трябва да има не само върховенство на закона, но и върховенство на морала в политиката. Към момента разполага с общински съветници, като най-силното присъствие е в общинския съвет в Бургас, където към момента е трета политическа сила. Начело на партия е Константин Бачийски, който поведе началото на истинската война срещу беззаконията в парк „Росенец“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика