Осъдиха Сидеров на 100 часа общественополезен труд за случая "Извини се бе"

14204
Осъдиха Сидеров на 100 часа общественополезен труд за случая "Извини се бе"
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) осъди лидера на "Атака" Волен Сидеров на 100 часа общественополезен труд. Той се призна за виновен по обвинение в хулиганска проява и лека телесна повреда на полицай при инцидент през май 2011 г. пред сградата на Народното събрание.

100-те часа общественополезен труд трябва да бъдат положени в рамките на една година.

Скандалът стана известен като „Извини се бе". Тогава Сидеров нападна репортер на телевизия СКАТ, дръзнал да попита защо "Атака" подкрепя мълчаливо ДПС. След разразяването на скандала и при намесата на полицията на място Сидеров удари и полицай.

Лидерът на "Атака" вече постигна три споразумения с прокуратурата. Едното бе за случая в град Батак, станал на 17 май 2011 г., другото за случая в НАТФИЗ от 23 октомври 2015 г. Споразуменията са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата, предаде Дарик.

СГС пак се занимава със Сидеров, заради вербалното нападение над репортер на СКАТ

Софийски градски съд (СГС) ще разгледа ново споразумение между прокуратурата и Волен Сидеров за случая до Народното събрание, предаде Б...

По първото споразумение - за случая в НАТФИЗ, Градският съд одобри споразумението с прокуратурата и лидера на "Атака" и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов.

Второто споразумение, което СГС одобри за Сидеров, бе за хулигански действия, станали в Батак. На 17 май 2011 г. лидерът на "Атака" предизвика голям скандал в града, по време на празника по повод канонизирането на баташките новомъченици.

Вчера лидерът на "Атака" и Десислав Чуколов бяха осъдени на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред столичен денонощен магазин миналия октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика