Парламентарна делегация, водена от Цецка Цачева, заминава за Естония

461
Парламентарна делегация, водена от Цецка Цачева, заминава за Естония
Снимка: БГНЕС

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, заминава на официално посещение в Естония на 13 и 14 юни. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Естония Валери Жаблянов и народните представители Стефан Желев, Настимир Ананиев и Борис Ячев.

През първия ден от визитата председателят на парламента Цецка Цачева ще се срещне с председателя на парламента на Естония Ейки Нестор. Българските депутати ще разговарят с президента на Република Естония Томас Хендрик Илвес и с министъра на външните работи Марина Калюранд. Българските парламентаристи ще се срещнат и с ръководството на Група за приятелство Естония – България.

Литва, Латвия и Естония искат повече сили на НАТО на своя територия

Латвия, Литва и Естония искат разширяване на присъствието на силите на НАТО на своя територия и да им бъде предоставено правото да реаг...

На 14 юни Цачева и водената от нея делегация ще разговарят с изпълнителния директор на Академията Електронно правителство Арво Отт, както и с организаторите на парламентарното измерение на естонското председателството на Европейския съюз. Програмата на посещението предвижда и среща с министъра на вътрешните работи Ханно Певкур, на която се очаква да бъде обсъдена бежанската криза и миграционната политика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика