Парламентът дава 19 млн. лева за ремонт на новата пленарна зала

2576
Парламентът дава 19 млн. лева за ремонт на новата пленарна зала
Снимка: БГНЕС

Народното събрание се готви да даде над 19 млн. лв. за ремонт на зала “Света София” в бившия Партиен дом. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана в Агенцията за обществени поръчки.

Преди две седмици правителството прие да се отпуснат 25 млн. лв., които да покрият разходите по реконструкция на сградата. Парите са част от бюджета, които държавата отделя за Българското председателство на Европейския съюз през втората половина на 2018 г.

Заради председателството ни на ЕС депутатите се връщат в Партийния дом

До две години най-късно депутатите се местят в сградата на бившия Партиен дом. Това е част от плана на българското председателство на Е...

Местенето на парламента трябва да се е случило преди страната ни да стане ротационен председател на ЕС за шест месеца.

На 31 май на сайта на парламента беше публикувана информация, според която от същата дата е стартира “ограничена процедура” за строително-монтажни работи за изграждане на пленарна зала. В продължение на няколко дни обаче информацията за заданието липсваше.

От публикуваните днес, 3 юни документи, става ясно, че кандидатите трябва да имат реализиран минимален общ оборот в размер 36 млн., в това число минимален оборот от строителство в размер 30 млн. лева, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си.

Кандидатите трябва да предоставят и списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.

И пултовете в Народното събрание започнаха да псуват депутатите

Технически проблеми мъчат пултовете за гласуване в Народното събрание. Това става ясно от снимка, публикувана в социалните мрежи от лид...

Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие е първи юли.

Междувременно на 1 юли, Народното събрание е публикувало и информация за “открита процедура” по ЗОП за основен ремонт на покрива на настоящата сграда на Народното събрание. Прогнозната стойност на това задание е 150 хил. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика