Парламентът не успя да избере всички постоянни комисии

17442
Парламентът не успя да избере всички постоянни комисии
Снимка: БГНЕС

Съставът на 12 от постоянните комисии беше гласуван от Народното събрание. Причината да не бъдат избрани членовете на всичките 22 комисии беше заради БСП. Социалистите тепърва избират свои членове за определени места - на тайно, вътрешнопартийно гласуване.

От избраните досега комисии 5 се оглавяват от ГЕРБ, 3 - от Реформаторския блок и по 1 от ДПС, "Патриотичния фронт", АБВ и "България без цензура" (БДЦ). Впечатление прави, че Слави Бинев взе Комисията по култура и медии, след като искаше тази за еврофондовете, но не я получи и дори спретна лек медиен скандал по въпроса. За еврофондовете ще отговаря Светлин Танчев от БДЦ, предаде Агенция "Фокус".

Депутатите не се разбраха за актуализацията на бюджета

След близо два часа изслушаване на министрите на здравеопазването и на финансите три комисии в парламента не постигнаха съгласие по акт...

Кой къде

Председател на Комисията по правни въпроси ще бъде Данаил Кирилов от ГЕРБ, а негови заместници са Десислава Атанасова от ГЕРБ, Мая Манолова от БСП и Четин Казак от ДПС.

Председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление ще бъде Найден Зеленогорски от Реформаторския блок, а заместник-председатели - Николай Нанков от ГЕРБ, Дора Янкова от БСП и Мартин Иванов от Български демократичен център.

Реформаторският блок ще оглави и Комисията по земеделието и храните в лицето на Румен Христов. Цвета Караянчева от ГЕРБ, Светла Бъчварова от БСП, Ферихан Ахмедова от ДПС и Иван Станков от АБВ ще бъдат заместник-председатели на комисията.

Хасан Адемов оглавява Комисия по труда, социалната и демографската политика, а негови заместници са Светлана Ангелова, Георги Гьоков от БСП, Радан Кънев от Реформаторския блок и Десислав Чуколов от партия „Атака”.

Станишев и Бареков ще бъдат колеги в комисия в новия Европарламент

Лидерите на БСП и "България без цензура" (ББЦ) Сергей Станишев и Николай Бареков ще бъдат част от Комисията по промишленост, изследвани...

Борислав Борисов от АБВ председателства Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Заместник-председател е Иван Чолаков от ГЕРБ.

Ген. Стоян Тонев е избран за председател на Комисията по здравеопазването, а за заместник-председатели - Даниела Дариткова от ГЕРБ, Емил Райнов от БСП, Красимира Ковачка от БДЦ.

Станислав Иванов от ГЕРБ е председател на Комисията по околната среда и водите със заместници Свилен Иванов от ГЕРБ, Джевдет Чакъров от ДПС и Борис Ячев от Патриотичния фронт.

Реформаторският блок ще ръководи и Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения с председател Гроздан Караджов и заместник-председатели Иван Вълков от ГЕРБ, Камен Костадинов от ДПС и Петър Петров от Български демократичен център.

Патриотичният фронт ще председателства Комисията по култура и медии чрез Слави Бинев. За негови заместници са избрани Красимира Атанасова от ГЕРБ, Борислав Миланов от РБ и Петър Кадиев от АБВ.

Парламентът официално прие новия си правилник

18 часа обсъждания, диалози и скандали в парламента в рамките на два дни все пак родиха новия му правилник. Парламентът започна работ...

Народното събрание избра за председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев от ГЕРБ, а за заместник-председатели Евгения Алексиева от ГЕРБ и Тунчер Кърджалиев от ДПС.

Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства се председателства от Димитър Лазаров от ГЕРБ, а за заместник-председатели Димитър Дъбов от БСП, Камен Костадинов от ДПС и Валентин Касабов от ПФ.

Светлин Танчев от БДЦ ще ръководи Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, а заместник-председатели са Силвия Хубенова от ГЕРБ, Иван Иванов от БСП и Слави Бинев от ПФ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика