X
 
 

Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух на първо четене

1392 0
Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух на първо четене
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух на първо четене.

Измененията са внесени от Министерски съвет. "За" тях гласуваха 90 народни представители, "против" - 0 и "въздържали се" -28, с което те бяха приети.

Удължават правомощията на контролиращите бензиностанциите за вредни емисии

Правомощията на фирмите, проверяващи ефективността на улавяне на бензиновите пари на бензиностанциите, ще бъдат удължени. Това предвижд...

Целта на законопроекта е изпълнение на одобрените мерки за трасформация на модела на административно обслужване в България в законодателството по опазване на чистотата на амтосферния въздух.

Чрез законопроекта се въвеждат мерки за опростяване и привеждане на услугите за бизнеса в съответствие със Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Регламентират се изискванията и особените правила за издаването на Решение за освобождаване от задължение за спазване на норми за неорганизирани емисии (ННЕ) за летливи органични съединения и определяне на нови ННЕ, които в момента са установени в подзаконов нормативен акт – Наредба № 7 от 2003 г.

С текстовете се урежда по-дълъг срок за оправомощаване от Българския институт по метрология (БИМ) на лица за проверка на ефективността на улавяне на бензиновите пари (УБП) на бензиностанциите.

Тежки глоби ще се налагат за продажба на некачествени горива за отопление

В Държавен вестник са обнародвани промените в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Там са регламентирани, влизащите в с...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...