Парламентът ще обсъди създаване на комисия за българите в чужбина

8433
Парламентът ще обсъди създаване на комисия за българите в чужбина
Снимка: БГНЕС

Парламентът прие в дневния ред да влезе точката с предложението на БСП Лява България за създаване на постоянна Комисия по политиките за българите в чужбина, съобщиха от БСП.

От левицата се аргументират, че до този момент Народното събрание не е адекватно ангажирано с формирането и контрола по провеждането на тази политика.

"Считаме и намираме за първостепенна задачата Народното събрание да покаже, че Република България има и активна политика на всички властови равнища за българските общности в чужбина, изразяваща се в пряк контрол и ръководство от страна на законодателната власт", пише още в мотивите към предложението. Според социалистите активната политика за българите в чужбина е свързана и може да бъде важен елемент от политиката по преодоляване на демографската криза.

ПФ: Правителството да изготви спешна стратегия за българите в чужбина

Продължаващия близо година военен конфликт в Украйна превръща цяла Европа в зона на напрежение и несигурност, и води до икономически ...

Припомняме, че наскоро беше обявен конкурс за избор на председател на Държавна агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). Именно по тази тема гост-авторът на Actualno.com Татяна Кристи посочи редица пропуски на държавата в отношението към българските граждани, които живеят в чужбина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика