Партийните лидери на Трети март: Закодирани послания и патриотични думи

10816
Партийните лидери на Трети март: Закодирани послания и патриотични думи
Снимка: БГНЕС; Колаж: Actualno

Националният празник на България - Трети март, е повод не просто да отбележим датата, но и да направим лична и национална равносметка.

Освен задължителните чествания на Паметника на свободата на Шипка, издигането на знамето пред Паметника на Незнайния воин и отбелязването на празника в много градове из страната, социалните мрежи също са основно място за отбелязване на Националния ни празник, особено що се отнася до политическите лица у нас.

Лидерите на най-големите партии в България и тази година отправиха своите послания към последователите си и целия народ.

Лидерите на големите партии с Facebook послания

Бойко Борисов от Велико Търново

"За мен беше огромна чест днес да поднесем цветя пред паметника "Майка България" заедно с младежите от ГЕРБ - Велико Търново. Гордея се с тези млади хора, защото голяма част от тях бяха със своите дечица. С личен пример към децата се възпитава родолюбие и почит към историята! Честит празник!", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

За мен беше огромна чест днес да поднесем цветя пред паметника “Майка България” заедно с младежите от ГЕРБ - Велико...

Posted by Boyko Borissov on Sunday, 3 March 2024

Още: ГЕРБ каза кога ще представи коалиционното споразумение

Кирил Петков от Корал

"Честит празник, свободни българи!

Васил Левски, Христо Ботев, българите загинали в Априлското въстание, опълченците на Шипка и хилядите знайни и незнайни български воини, които са бленували да бъдат свободни и са дали живота си за свободата на България.

Мечтата е свободни "да бъдем равни на другите европейски народи". Те не са чакали някой друг да ги освободи, те са се борили и са знаели, че от тях зависи и накрая са дали за този идеал най-ценното – живота си. Без тяхната лична саможертва тази дата не би била празник днес. Поклон и пред загиналите войници от Русия и другите държави, които са проляли кръв за свободата ни. Поклон пред паметта им!

Делото на тези български герои направи България свободна, но заветът им е никога да не спираме да се борим за свободата си.

Още: ПП-ДБ имат условия за преговорите: Регулаторите и Антикорупционната комисия (ВИДЕО)

Днес да бъдем свободни изисква далеч по-малки и не толкова героични действия, но трябва да продължим да носим отговорността, че свободата зависи от всеки един от нас.

Днес да сме свободни означава да не допускаме зависимости, които да ни карат да правим дела, в които не вярваме, да не допускаме беззаконие, което ни ограбва от чувството за справедливост, да не допускаме кражби и корупция, да не допускаме ограбване на българската природа, да не допускаме манипулации от фалшиви медии.

Всички ние трябва да осъзнаем, че колективната ни свобода зависи от това колко всеки от нас е критичен към собствената си свобода и още по-важно: какви дела е готов лично да направи в собственото си ежедневие, за да бъде по-свободен.

Само заедно и с непрекъснати усилия можем да имаме една свободна и просперираща България.

Този пост го пиша от Корал, едно кътче от България, което е свободно от корупция заради нещо, което се случи тази година - малък символ, че не трябва да спираме да се борим и мечтаем всеки ден, всеки един от нас!

Честит празник!", написа един от лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков.

Честит празник, свободни българи! Васил Левски, Христо Ботев, българите загинали в Априлското въстание, опълченците на...

Posted by Kiril Petkov on Sunday, 3 March 2024

Делян Пеевски чрез страницата на ДПС

"Честит национален празник! Да бъдем единни в името на силна, европейска България и нейния народ!". Това са думите на Делян Пеевски, публикувани чрез страницата на ДПС във Facebook.

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Да бъдем единни в името на силна, европейска България и нейния народ! Честит национален празник!

Posted by ДПС Пресцентър on Saturday, 2 March 2024

Още: Реабилитирането на Делян Пеевски е второразредна трагикомедия: Асен Генов в "Отговорите" (ВИДЕО)

Костадин Костадинов в нетипично лаконичен стил

"Честит национален празник, българи! На 3 март всеки от нас празнува освобождението на България от турско робство, постигнато с помощта на Русия! На този ден загърбете различията и споровете и си припомнете какво пише на сградата на Народното събрание - Съединението прави силата! Най-вече не забравяйте, че свободата не ни е дадена даром и че тя трябва да се защитава всеки божи ден! Иначе ще я загубим, както вече се е случвало в нашата история!

Да живее свободата, да живее българският народ, да живее България!" - това написа лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

🇧🇬 Честит национален празник, българи! На 3 март всеки от нас празнува освобождението на България от турско робство,...

Posted by Костадин Костадинов on Saturday, 2 March 2024

Още: "Няма да спазваме Конституцията, като вземем властта": Бивши тролове на "Възраждане" показват чатове с разкрития (СНИМКИ)

Слави Трифонов в полунощ

"Уважаеми и скъпи сънародници, честит трети март!

Да ви е честит националният празник на България – денят на Освобождението от турско робство.

Обяснявам го подробно, защото този трети март е различен. Не, че нещо се е променило в историята. За някои хора се е променило отношението към историята, тъй като, някои хора имат интереси в настоящето, заради които са способни да пренебрегнат историята. Малко гадно звучи, но наистина има такива хора. Няма да ги упоменавам кои са на днешния ден, но мисля, че вие прекрасно се сещате. А и те не се крият, крещят с пълно гърло, така че не само да ги забележим, ами направо да се отвратим.

Искам да кажа само исторически факти. И то искам да ги кажа точно на днешния ден.

България съществува благодарение на успеха на Русия в Руско-турската освободителна война. Искам правилно да бъда разбран, казах успеха на Русия и руския народ, а не на Путин и хората, които го слушат в момента. Аз съм израснал в Плевен и съм горд, че съм от град Плевен. Град, който има огромна роля в успеха на Руско-турската освободителна война. Използвам случая да поздравя и всички свои съграждани с националния празник.

Днешният ден е толкова важен, защото на датата 3 март 1878 година в Сан-Стефано възкръсва българската държава и българският национален идеал. На трети март! Българският национален идеал, заради който в последствие са загинали стотици хиляди българи. Смело, всеотдайно и жертвоготовно, заради България, са дали живота си.

И никой няма право днес, заради личните си интереси и пристрастия да преиначава историята и да омаловажава смъртта и героизма на българи, руснаци, румънци, финландци, сърби и черногорци, загинали в Руско-турската освободителна война, само защото има жалките си лични амбиции. Но, аз съм сигурен, че историята ще изхвърли от пътя си в канавката подобни индивиди.

Още веднъж – честит национален празник!

Желая ви смелост, всеотдайност, патриотизъм и свобода!", публикува в своя Facebook точно в полунощ Слави Трифонов.

Химн на Република България!

Уважаеми и скъпи сънародници, честит трети март! Да ви е честит националният празник на България – денят на Освобождението от турско робство. Обяснявам го подробно, защото този трети март е различен. Не, че нещо се е променило в историята. За някои хора се е променило отношението към историята, тъй като, някои хора имат интереси в настоящето, заради които са способни да пренебрегнат историята. Малко гадно звучи, но наистина има такива хора. Няма да ги упоменавам кои са на днешния ден, но мисля, че вие прекрасно се сещате. А и те не се крият, крещят с пълно гърло, така че не само да ги забележим, ами направо да се отвратим. Искам да кажа само исторически факти. И то искам да ги кажа точно на днешния ден. България съществува благодарение на успеха на Русия в Руско-турската освободителна война. Искам правилно да бъда разбран, казах успеха на Русия и руския народ, а не на Путин и хората, които го слушат в момента. Аз съм израснал в Плевен и съм горд, че съм от град Плевен. Град, който има огромна роля в успеха на Руско-турската освободителна война. Използвам случая да поздравя и всички свои съграждани с националния празник. Днешният ден е толкова важен, защото на датата 3 март 1878 година в Сан-Стефано възкръсва българската държава и българският национален идеал. На трети март! Българският национален идеал, заради който в последствие са загинали стотици хиляди българи. Смело, всеотдайно и жертвоготовно, заради България, са дали живота си. И никой няма право днес, заради личните си интереси и пристрастия да преиначава историята и да омаловажава смъртта и героизма на българи, руснаци, румънци, финландци, сърби и черногорци, загинали в Руско-турската освободителна война, само защото има жалките си лични амбиции. Но, аз съм сигурен, че историята ще изхвърли от пътя си в канавката подобни индивиди. Още веднъж – честит национален празник! Желая ви смелост, всеотдайност, патриотизъм и свобода!

Posted by Слави Т. Трифонов on Saturday, 2 March 2024

Още: Трифонов за Христо Иванов и скута на Пеевски: Това трябва да е краят на кариерата му

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика