Павлова алармира: Строителният бранш се готви за протест

10908
Павлова алармира: Строителният бранш се готви за протест
Снимка: БГНЕС

Вчера имахме среща с Камара на строителите, със строителния бранш, които имат готовност, ако до понеделник не получат желаната от тях среща съвместно с Националното сдружение на общините, с правителството за решаване на проблемите, от вторник да се предприемат необходимите протестни и всякакви други действия, които да алармират ситуацията. Това каза на брифинг в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Лиляна Павлова, предаде „Фокус”.

Според нея вече има 1 млрд. лв. неразплатени на фирмите, бизнеса и работниците за последните месеци.

Лиляна Павлова: ЕС се съмнява, че правителството може да управлява еврофондове

Утре, на основата на доклада за Механизма за сътрудничество с ЕС, в Европейският парламент ще се обсъжда дали българското правителство ...

„Освен природните бедствия, с които видимо управляващите не могат да се справят, управляващите са едно природно бедствие, което доведе до апокалипсис в системата на еврофондовете. Имаме 3 милиарда, които са под риск. Те са от европейската солидарност и не могат да достигнат до българските граждани, до българския бизнес, благодарение на безхаберието, некомпетентността и абсолютното своеволие в управлението на еврофондовете. Имаме риск да загубим средства в сектор „Земеделие” и тези 800 милиона там може би са много малка част от това. Виждаме какво се случва с „Околна среда” – още 800 милиона под риск”, посочи депутатът.

Тя апелира в понеделник всички средства от резерва, "полагаеми се, средства на европейските данъкоплатци, незабавно да бъдат разплатени към българските фирми, изпълнители и граждани".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика