Павлова: Няма пари за най-важните тунели

3835
Павлова: Няма пари за най-важните тунели
Снимка: БГНЕС

Над 60 милиона лева са необходими, за да бъдат ремонтирани пет от най-важните тунели в страната. Пари за това обаче няма към този момент, каза регионалният министър Лиляна Павлова. Надяваме се при добро изпълнение на бюджета малко по-малко да оправим и тунелите, допълни тя.

Тя уточни, че тунелите се обхождат за проверка ежедневно, но като цяло не са в добро състояние, предаде Дарик.

Утре започва ремонтът на виадуктите между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол"

Ремонтът на двата виадукта между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол" на магистрала "Хемус" започва в понеделник, потвърдиха от Агенция ...

Причината за това е, че не са ремонтирани цялостно 25 - 30 години. Единствено след всеки зимен сезон в тунелите се преасфалтират, изкърпват се дупки и се поставя нова маркировка. Подменя се и осветлението там, където е нужно, но без да се сменя цялата инсталацията.

Факт е, че тунелите в България не са в най-доброто състояние. Не са в това състояние, в което ни се иска да бъдат, защото качествени, истински, цялостни ремонти не са правени. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във връзка с катастрофата на „Витиня”, предаде „Фокус”. „Имаме един ремонт, който е правен в периода 2005-2006 г. на тунел „Ечемишка”, откраднат е 1 млн. лв. от изпълнителя. Изолация не е направена, действията и до ден днешен се разследват от Прокуратурата”, добави Павлова и уточни, че не може да възложат ремонт, докато не приключи прокурорското разследване.

„За тези тунели, което ежегодно отделяме ресурс, минималното е маркировката, както и осветлението. Понеже много се спекулира за осветлението, такова има при всички тунели, така че може да има единични изгорели крушки, но нямаме неосветени тунели”, подчерта министър Павлова. Тя уточни, че ситуационния център на АПИ е пускал съобщения за такива проблеми и е предупредил шофьорите да карат с повишено внимание. „Мерки за превантивен ремонт се извършват, но бюджет за цялостен ремонт, който да включва пълна подмяна на ел. инсталацията, подмяна на изолацията, за такъв тип инвестиции над 25 години няма поради липса на финансиране”, обясни Лиляна Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика