X
 
 

Пеевски обяви, че партийната субсидия трябва да стане 0 лева

2357 4
photo of Пеевски обяви, че партийната субсидия трябва да стане 0 лева
Снимка: БГНЕС
Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна субсидия, но ще подкрепим тя да е 0 лв. Това каза народният представител от парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти във връзка с определянето на партийните субсидии, предаде агенция "Фокус".

"Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лeва субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", каза още Пеевски.

Законно ли е ЦИК да не обяви Карадайъ и Пеевски за евродепутати?

"Не мога да кажа дали е законно, или е незаконно решението на ЦИК да не обяви г-н Карадайъ и господин Пеевски като избрани евродепутати...

На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. "Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите", допълни още депутатът.

Намаляването на ДДС

За намаляването на ДДС-то първо ще направим консултации - ако има реално поевтиняване за потребителите, го искаме, ако няма - няма смисъл, коментира друго предложение на ДПС Пеевски. "Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини. Това ще се случи. Искаме безплатни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни с ДДС-то на книгите, оттам-нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите", уточни още Пеевски.

Народният представител от ДПС Йордан Цонев заяви, че днес са първите консултации с фармацевтите по отношение на идеята за намаляване на ДДС ставките на лекарствата. "Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Утре от 10:00 ч. пак тук са консултациите с тези, които се занимават с производството на хляб", допълни още Цонев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • българин 2 българин преди 4 месеца Профил на трол?
  Свински словоблудства, двамата идиоти в материала са достатъчно компрометирани и не прави чест да им се дава публичност и форми на изява, ментата и шопара в пандиза и нищо повече!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ще си позволя да не се съглася със Свининьо.Партийната субсидия помоему трябва да е -11 лв.на глас-демек за всеки получен глас съответната партия да ВНАСЯ в бюджета на държавата по 11 лв. за това,че още ги търпим и гласуваме за тях.Пък да видим тогава колко ще са мераклиите да управляват.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Този път съм съгласен с вас, колега. Като сме тръгнали по тази пътека, вместо доене на държавата партиите да плащат по 100 лв на всеки гласувал за тях. Тогава и принципът ще е правилен (няма сиренце без пари), и явяването на избори ще е 100 процента, даже и половин Македония, Турция, Молдова и Бесарабия ще дойдат.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Бих приел друго предложение: търг м/у партиите и които ми броят по-вече получават гласа ми!Найс, а шиши!
  : 1 !