Пеевски спечели срещу Христо Иванов, но остави победата на Йордан Цонев

15674
Пеевски спечели срещу Христо Иванов, но остави победата на Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС

Успелият да вземе мандат от Велико Търново като кандидат на ДПС за депутат Делян Пеевски няма да е народен представител от района. Вместо това, той ще влезе като представител на Движението от Благоевград, а Йордан Цонев, който е известен буквално като негов говорител, влиза като народен представител от Велико Търново.

Именно в този регион имаше лидерска битка между Пеевски и Христо Иванов, председателят на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България", която Иванов загуби.

Борисов официално се отказа да влиза в парламента, Пеевски обаче не

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е депутат от 47-ото Народно събрание. Това става ясно от решение, публикувано на сайта ...

Според в. "24 часа", Цонев "минава" към парламента през Велико Търново, вместо през Пазарджик. А от Пазарджик депутат ще е Небие Исмет Кабак. Ексминистърът на финансите в кабинета "Орешарски" Петър Чобанов също ще е депутат, след като Цветан Енчев влиза от Враца и му отстъпи София-област.

Размествания

Синът на покойния журналист Гасан Насър - Виктор Насър, ще е депутат от "Продължаваме промяната" от 23-и МИР. Виктор, който има опит в международното бизнесразвитие на технологичния сектор, сменя Иван Христанов, който влиза от район Плевен.

Кирил Петков и Асен Василев влизат от родните си Пловдив и Хасково и освобождават места в София за Мирослава Петрова, която се занимава с архитектурни и градски проекти, и икономиста Борислав Антонов.

Никола Минчев влиза от 24-и МИР, а от Перник депутат ще е урбанистката и бизнес консултант Юлия Иванова. Росен Костурков избра Пловдив-област, а от града мястото му заема програмистът и спец по криптовалути Йордан Маджунков.

Бащата на Пеевски иска Румен Радев да намали депутатската заплата на сина му

Славчо Кънчев, бащата настоящия вече депутат от ДПС Делян Пеевски, е изпратил писмо до президента Румен Радев с искане за намаляване на...

Картината в ГЕРБ. Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов влиза от Велико Търново, а от Варна - Бранимир Балачев. Десислава Атанасова влиза от Русе, а от Разград - бившият областен управител Гюнай Хюсмен. Ексминистърът на образованието Красимир Вълчев ще е от Стара Загора, а в Шумен отстъпва на Илтер Садъков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова влиза от София, а от Варна - Борислав Гуцанов. Кристиан Вигенин избра Ямбол и отстъпва Пловдив на Иван Петков - Бебето.

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов влиза пак от Пловдив-град, а отстъпва Пловдивска област на Танер Кадир Тюркоглу. Виктория Василева ще е от Благоевград, а от Кюстендил - Снежанка Траянска. Андрей Чорбанов ще е депутат от София-област, като освобождава Велико Търново за Момчил Иванов.

Антоанета Цонева от "Демократична България" влиза от Пазарджик, а в 23-и МИР в София отстъпва на Петър Маринов. Това предизвика много упреци във Фейсбук от Петко Ковачев, защото така Цонева не даде възможност на човек на Зелено движение да отиде в парламента.

Лидерът на "Възраждане: Костадин Костадинов влиза от Варна, а от 25-и МИР в София депутат става заместникът му Иво Русчев. Адвокат Елена Гунчева ще е представител от Пловдив, а от Велико Търново влиза шампионката по шах Цвета Галунова.

Делян Пеевски победи Христо Иванов във Велико Търново

"Продължаваме промяната” печели 25,32% от гласовете във Великотърновска област. Това става ясно след 100% обработени протоколи в ...

Очаква се новото Народно събрание да се събере още в сряда, 24 ноември, но поне досега официално няма съобщение за такова нещо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com