Петков призова за две промени в Изборния кодекс преди вота

15539
Петков призова за две промени в Изборния кодекс преди вота
Снимка: БГНЕС

В Изборния кодекс трябва да се променят две неща преди предсрочния вот на 5 октомври. Едното е въвеждането на мажоритарен вот, а другото - премахване на узаконеното купуване на гласове в лицето на многобройни наблюдатели. Това каза Румен Петков, член на партия АБВ, предаде "Фокус".

"Всичко, което се прави с преференциалния вот са мимикрии, целящи да подведат обществото, че така е дава възможност на избирателите да влияят върху състава на парламента, а това не е така", каза още Румен Петков.

Петков: Някой трябва да отговори държавата теглила ли е пари от КТБ

Някой трябва да отговори държавата теглила ли е пари от КТБ. Това заяви Румен Петков – АБВ, в интервю за „Предаването на Ка...

По думите му първата стъпка, за да се възстанови възможността на българските граждани да влияят върху състава на парламента е чрез мажоритарния избор. Другото, което трябва да се направи е да се премахне това узаконено купуване на гласове в лицето на многобройните наблюдатели, каза още Петков. Според него това е узаконяване на контрола над изборния процес и купуването на гласове. Това беше направено съзнателно от Мая Манолова и компания, каза още Петков.

По думите му ако тези две неща не бъдат променени, това означава, че мнозинството в парламента няма никакво намерение да променя технологията на купуване на гласове и мачкането на избирателите.

Петков коментира и скандала около банките. "Съветвам хората да не си теглят парите от банките, защото са достатъчно добре ресурсно обезпечени", заяви той.

По думите му ако хората съхраняват парите си в домовете си, това ще провокира крадците, затова най-доброто, което могат да направят е да ги внесат отново в банка по техен избор. Хората, които стоят пред банките и си теглят парите, трябва да отидат пред главна прокуратура, кой с камък, кой с яйца, защото това са хората, които сриват системата, коментира още Румен Петков. Според него битката срещу КТБ е организирана, разположена във времето и в медиите и проведена с пълен успех. Главният прокурор, ако не е действал по своя воля значи, е инструмент на някого, каза още Петков.  Наблюденията ми от обвиненията срещу Цветанов ме навяват на мисълта, че го командва Пеевски, каза още бившият вътрешен министър.

Румен Петков: Избори през октомври, главният прокурор е политически престъпник

Избори в края на месец септември са вредни за обществото. Това каза на пресконференция в Пловдив едно от лицата на АБВ Румен Петков. В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика