Петър Курумбашев хвърли оставка като народен представител

26228
Петър Курумбашев хвърли оставка като народен представител
Снимка: БГНЕС

Народният представител от Коалиция за България Петър Курумбашев е подал оставка като депутат. Съобщението направи председателят на Народното събрание Михаил Миков, без да дава допълнителни подробности.

След приемането на програмата за работата на парламента, народните представители гласуваха оставката на Курумбашев. Единственото изказване по време на разискванията дойде от Георги Андонов от ГЕРБ, който изрази надежди след европейските избори Курумбашев да остане без работа и призова своите оставки да подадат и останалите представители на ПГ на "Коалиция за България", които са в листата на левицата за изборите на 25 май.

България да не се отнася към ЕС сляпо, както към Москва и СССР

България няма нужда да се отнася към ЕС сляпо както някога към Москва и Съветския съюз, тези времена са отминали, а определено политики...

Курумбашев е в листата за евроизборите на БСП, като там е под номер четири. Това, с голяма степен на сигурност, му гарантира влизане в Европейския парламент, тъй като според социологическите проучвания БСП ще вземе 5-6 мандата.

Желанието на Курумбашев да влезе в ЕП едва ли е причина да хвърли оставка като български депутат, тъй като той не е единственият народен представител, който участва в листите на различните партии за евроизборите. Припомняме, че например Сергей Станишев е водач на листата на БСП, но все още не е дал оставка като депутат.

На мястото на Курумбашев като депутат от Коалиция за България би трябвало да влезе Атанас Папаризов, който е следващият в листата на БСП в 24-ти МИР.

Иначе и днес парламентът започна работа с фалстарт. Отново, както и вчера, първоначално нямаше кворум - само 114 регистрирани депутати. При втория опит вече станаха 121, т.е. абсолютният минимум за работа. Припомняме, че вчера Народното събрание приключи преждевременно извънредното си заседание, преди да обсъди на второ четене промените в Закона за обществените поръчки.

Сидеров иска оставката на Вигенин заради председателя на руския парламент

Поредно искане за оставка на министър от кабинета "Орешарски" отправи "Атака". След като известно време се занимаваха с вътрешния минис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика