"Политически зоопарк": От ефира ли се разпространява коронавирусът

3047
"Политически зоопарк": От ефира ли се разпространява коронавирусът
Снимка: БГНЕС

“Коронавирусът се разпространява от ефира, може би това е причината да изолират журналистите в Народното събрание” заяви депутатът от “Обединени патриоти” Александър Сиди относно изолирането на журналистите от депутатите в парламента. Според него най-добрия начин за предпазване от коронавируса е да си спрем телевизора.

“Единствено с хумор трябва да поглеждаме на цялата ситуация. Смятам, че паниката е излишна, но е създадена последните няколко седмици. Много се надявам хората да спрат да се поддават на паника. Ние щяхме да умрем преди няколко години от свински грип“, каза още Сиди. Той заяви, че не разбира мерките в Народното събрание.

Да обесим медицинските сестри да не протестират и да се обсъжда само коронавирусът

Горчива ирония предизвиква в социалните мрежи отношението на политическата класа към протестищите медицински сестри и преекспонирането,...

„Не смятам, че изолирайки част от хората, които работят в сградата, ще спасим всички останали. Както не разбирам мерките да слагаме термокамери. В крайна сметка трябва да си мием ръцете, нещо, което са ни научили в първите седем години“, допълни още Александър Сиди.

Депутатът от „Обединени патриоти“ коментира, че това не е сериозна мярка. „Не смятам, че трябва да се дават пари за термокамера в българското Народно събрание, а да не се дават да има във всяко едно училище и детска градина или въобще във всяка една обществена сграда“, допълни още Сиди. Според него народните представители на са нищо повече от който и да било български гражданин. „Деленето на категории хора според мен не е правилно.

Председателят на здравната комисия в парламента и парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова също коментира разпространението на коронавируса у нас, както и предприетите мерки от Народното събрание за ограничение на заразата.

„Всички мерки, които са предприеха от ръководството на Народното събрание, са съобразени с препоръките на Националния щаб.

Ограничиха движението в кулоарите на парламента заради коронавируса

Движението в кулоарите на парламента временно се ограничава заради коронавируса. Това е част от мерките за превенция срещу заболяването...

Усещам леко напрежение сред вас за това, че ситуацията е нова, но се надявам да намерим оптималния вариант вие да вършите своята работа и в същото време да има гаранция за предпазване. Тези мерки не са защита на народните представители, а и за ваша сигурност. Надявам се да проявите разбиране“, призова тя журналистите в парламента, цитирана от Фокус.

Според д-р Дариткова ограничаването на свободното движение на репортерите в кулоарите на парламента е единствено с цел превенция срещу разпространението на болестта. „Да подхождаме солидарно и дисциплинирано“, настоя още тя.

Част от журналистите обаче поискаха да се върне старият режим. „Ще предам на ръководството на Народното събрание недоволството на всички журналисти и желанието им да се движат свободно из цялата сграда на Народното събрание“, обеща председателят на здравната комисия, която увери, че решението за новите правила не е еднолично решение нито на председателя Цвета Караянчева, нито на партия ГЕРБ, а е взето на Председателски съвет.

Мерките, които са предприети са адекватни и са в синхрон с предписанията на Националния оперативен щаб. Може да се поспори по част от предприетите действия, но принципно смятам, че народните представители не са в най-рисковата група, застрашена от това, което се случва“, смята заместник-председателят на парламента и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер.

Страхувам се

Уплашена съм. Признавам. Много. Страхът дойде полека, сгъсти се и ме стегна в мрачен обръч. Искам да го пробия и да изляза от него, но ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика