"Политическото лицемерие трябва да спре": ГЕРБ иска истинска коалиция (ВИДЕО)

1158

"Мнението на парламентарната група на ГЕРБ-СДС е, че с подписването и преговорите по коалиционно споразумение са крайно наложителни Време е политическото лицемерие да спре", обяви Деница Сачева от ГЕРБ по време на брифинг в парламента. 

ГЕРБ обяви, че категорично няма да отстъпи от разговорите и преговорите за коалиционно споразумение. От партията на Борисов смятат, че чрез един такъв документ ще предовтратят политическа криза, като напомниха, че именно заради липсата на механизъм за взимане на решения, е паднал кабинетът "Петков". 

"Ясно е, че работим заедно, ясно е, че работим по конкретни теми и приоритети и не приемаме поведението, което има "Продължаваме промяната" в непрекъснато неглижиране на това, че ГЕРБ-СДС, е първата политическа сила, спечелила доверието на своите избиратели и имаща право да предлага и да изпълнява програмите и приоритетите, с които е била избрана от своите гласоподаватели", смята Сачева. ОЩЕ: "ГЕРБ радикално променя управлението": Денков отхвърли офертата на Борисов за коалиция (ВИДЕО)

ГЕРБ не иска промяна на основните приоритети

Според нея това, което предстои да бъде изработено, по никакъв начин не променя основните приоритетите.

"Корупцията и съдебната реформа продължават да бъдат наши основни теми, но това не означава, че междувременно всички останали сектори в България, трябва да тънат в безвремие", каза Сачева.

"Премиерът Денков счита, че документът, по който ние от ГЕРБ-СДС работим, променя изцяло приоритетите на настоящото правителство и нашата цел според него е да овладеем министерските кресла. Казаното от премиера Денков категорично не отговаря на истината. Приоритетите, по който ние работим, са тези, за които ние сме се договорили с ПП-ДБ. Тъй като виждаме, че нещата не се случват, ние искаме да покажем пътя, по който тези приоритети могат да бъдат реализирани", добави Теменужка Петкова. 

Намеците за корупция

От ГЕРБ спряха вниманието си и темата за корупцията, като отказаха да си затварят очите за подобни неща.  "Непрекъснатите намеци за корупционен багаж, намираме за най-малкото непели. Бихме искали да посочим на г-н Денков, че от едната страна до него стои човек, който още не е дал ясен и адекватен отговор на българските граждани по отношение на "Чаталджа гейт", имаме друг министър, в чието министерство имаше арести за корупция. Имаме министър в неговото правителство, който ходи с охрана, заради заплахи, свързани с това, че не е изпълнил едни или други политически поръчки  за търгове и обществени поръчки. Нека сме много ясни, че борбата с корупцията е основен приоритет на ГЕРБ-СДС и когато говорим за корупция, на първо място очакваме ясни отговори на всички теми и въпроси, които засягат българското общество", заяви Сачева. Тя допълни, че ГЕРБ не иска постове и не говори с формули, защото смята, че това е недостойно. От ГЕРБ отбелязаха, че твърението за стремеж към министерските кресла, е абсолютно неоснователно.  ОЩЕ: Денков вярва в успешната ротация, но предупреди за рискове в парламента (ВИДЕО)

Плаващите мнозинства

Теменужка Петкова обърна внимание, че днес са станали свидетели на политическо лицемерие в пленарна зала. "От трибуната Костадин Костадинов заяви, че от ПП-ДБ миналата седмица са търсили мнозинство с "Възраждане", за да може да бъде отхвърлено решението за "Уестингхаус", а в същото време в предложението за меморандум посочват, че категорично трябва да се забранят плаващите мнозинства", каза Петкова. Тя попита кога колегите й са искрени. 

Тома Биков пък обърна внимани, че плаващите мнозинства, срещу които колегите им от ПП-ДБ са се обявили, са резултат от липсата на механизъм за взимане на решения в мнозинството. "От там нататък се случват всички порочни практики и най-вече това, че се оказва, че никой не носи отговорност за управлението. Това искаме да променим ние", добави още депутатът от ГЕРБ. ОЩЕ: Не се казваме "Продължаваме управлението", а "Продължаваме промяната" (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

"Важно е да върнем доверието в машините за гласуване:" Започна въвеждането на устройствата (СНИМКИ)

"Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

"Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб": Старт на предизборната кампания за ЕП (ВИДЕО)

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика