Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ГЕРБ радикално променя управлението": Денков отхвърли офертата на Борисов за коалиция (ВИДЕО)

28 февруари 2024, 10:18 часа • 14007 прочитания

"Предложението на ГЕРБ от вчера радикално променя приоритетите на това управление - вместо да продължим с усилията за реформи, фокусът пада върху министерски кресла и борба за постове. Не приемаме такава подмяна на приоритетите."

Това заяви преди началото на днешното правителствено заседание премиерът акад. Николай Денков. По думите му едва след като сегашния кабинет извърви набелязания път за реформа в правосъдната система, ще бъдат готови на обсъждания с ГЕРБ как да се продължи напред. Припомняме, че снощи Бойко Борисов предложи на ПП-ДБ коалиционно споразумение за управление до края на мандата.

"Това управление беше създадено с една ясна задача - да освободи властта от корупционния багаж, който влачи през годините на прехода. Това договорихме, това записахме в управленската програма, за това си стиснахме ръцете с Мария Габриел. Основен приоритет е борба с корупцията, подобряване на средата за бизнеса и инвеститорите в България", подчерта Денков и изброи част от успехите на кабинета и парламента през деветте месеца на управлението.

Още: Иванов: С ГЕРБ сме като сбирка на анонимните алкохолици - трябва да работим заедно, но искаме да не се разбира за това

Снимка: БГНЕС

"Това не е достатъчно. За да има справедливост, а не бухалки, трябва да довършим задачите - избор на състав на антикорупционната комисия, състав на Висшия съдебен съвет и на други регулатори. Случаите с групите на Нотариуса и Пепи Еврото показаха, че правосъдието ни е превърнато в борса - вместо да се борят с престъпността, организирани групи, с протекции на политици, са изпълнявали мокри поръчки с широко затворени очи на институциите. Нужна е политическа смелост, за да направим следващите стъпки", коментира още премиерът.

 

Още: Денков: Няма да изпращаме български войски в Украйна (ВИДЕО)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес