Политиката за култура - през призмата на музеи на розата и гербера

9677
Политиката за култура - през призмата на музеи на розата и гербера
Снимка: БГНЕС

Ние правим музей на Розата в Казанлък, което си е жест към БСП, представете си Орешарски да беше направил музей на гербера някъде. Това заяви пред Агенция „Фокус" премиерът Бойко Борисов в коментар на политиката, която провежда неговото правителство за подкрепата на развитието на културно-историческият туризъм.

Премиерът припомни какво е направило неговото правителство за изграждането на музея „Квадрат 500", известен като „Българския Лувър", за работата с археолозите в цялата страна, инициативата за възстановяването на Голямата базилика в Плиска.

Фестивал за съвременна култура и изкуство „Зона Култура”

От 6 до 16 юни 2015 година, ще се проведе второто издание на ZONA CULTURA fest – фестивал за съвременна култура и изкуство. Издан...

По повод отпускането на 500 хил. лв. за изграждането на Музей на Розата в Казанлък, министър-председателят уточни: „Всъщност това е своеобразен жест към БСП. Все пак в тяхната партия символът е именно розата. Розата я има в партийния знак, в логото на партията. Разбира се трябва да се знае, че ги има Розовата долина, розовият цвят, розовото масло, които вече не са символ на БСП, а са символ на държавата. Но все пак представете си, че Орешарски да беше направил музей на гербера някъде."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика