X
 
 

Политолог: Партиите не повишават качеството на демокрацията в България

960 6
Политолог: Партиите не повишават качеството на демокрацията в България
Снимка: БГНЕС
Партиите не повишават качеството на демокрацията в България. Това каза пред "Фокус" политологът проф. Александър Маринов. Той обясни, че корупционните схеми започват от най-високите етажи на властта и добави, че с този проблем трябва да се справи съдебната власт. Според него политическият елит развъжда корупцията.

„Партиите в сегашния си вид не допринасят за демокрацията: с много неща, но в конкретния случай като механизми за селекция за елита, за селекция за хората, които трябва да управляват държавата. Те не допринасят за това. Те извършват негативна селекция. Те изпращат в управлението на държавата некачествени, некомпетентни и непочтени хора. Следователно този механизъм не работи и трябва да се замени или с други партии, или с друга система на подбор на хората, които изпращаме да управляват държавата“, допълни политологът.

Жените на власт в ЕС, различни от кралици (СНИМКИ)

Висшият гръцки съдия Екатерини Сакеларопулу по всяка вероятност ще се присъедини към малката група жени, начело на някои от страните в ...

Проф. Маринов каза още, че е нужно изграждането на механизми за откритост, отчетност и контрол. Той уточни, че Конституцията от 1991г. не предоставя необходимата рамка за функционирането на демократичното управление. Според него тя не може да регулира основните процеси в обществото и се нуждае от дълбоки промени.

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ама хем соросоида /1/ се представя за враг на тези /проруски/ партии , хем ги пази от Другарят Октомври. Това шизофрения ли е ? Да шизофренията е БОЛЕСТА НА УРОДЛИВЯТ капитализъм , но не точно. той ВСЪЩНОСТ БРАНИ СИСТЕМАТА КОЛОНИАЛНА КОЯТО Е ЕСТЕСТВЕН РАЗВЪДНИК НА СПЕКУЛАНТИ , ИЗМАМНИЦИ И КРАДЦИ. ТОВА БРАНИ. КОЛОНИАЛНАТА либерална дЪмокрация.
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Значи този сашо маринов е ЗЛОСТЕН ВРАГ НА НАРОДА /дегенерат/. ЗЛОСТЕН. Второ изобщо не е прав и съвсем умишлено ЛЪЖЕ. АНТИ/Българските партии/ СА ИЗДИГНАЛИ ДО ВЪЗМОЖНО НАЙ ВИСОКА СТЕПЕН качеството на дЪМОКРАция. Налага се да се припомни , че дЪмокрацията е ЕСТЕСТВЕН РАЗВЪДНИК НА ИЗМАМНИЦИ , СПЕКУЛАНТИ И КРАДЦИ.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Партиите не повишават качеството на демокрацията в България, защото всички партии в парламента са проруски! Нищо руско никога не е повишавало демокрацията!
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , шатското го подобрява. Тези групировки са просто едни търгаши на интереси с цел ЛИЧНО ЗАБОГАТЯВАНЕ. Те не са политици , а най долни спекуланти и измамници. Да те служат и на руски интереси разбира се. Ама нали са из*дия на горбачов , но служат и на щатски и на турски и на есейски. Просто нагли търгаши и спекуланти.
  : 1 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Но да приемем , че един ден България се освободи от тези изедници , то това значи ли да нямаме отношения с Русия ? Ами абсурдно е. Просто е абсурно , но такива като теб също им служите на тези групировки или поне на някой. И сте на директно командване на сорос. А , пък този сорос има същества във всички партии.
  : 1 !
 • Октомври 1.3 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А изхода е да СЕ ЗАБРАНЯТ ПАРИИТЕ . Добрият сценарии за България беше да се копират събитията от 1934г. Но , това сега е изпуснато. Остава копи на събитията от 1944г. или с България е свършено , но на вас това не ви дреме шото сте соросни... и РАБОТИТЕ ЗА ТОВА ПРИКЛЮЧВАНЕ НА България. СЪЩО така както и това нешо от снимката и нейните колеги.
  : 1 !
Последно в Актуално