Политолог постави въпроса за връзките между ГЕРБ и ДПС във властта

5427
Политолог постави въпроса за връзките между ГЕРБ и ДПС във властта

"ДПС е в сложна ситуация - от една страна гласува като опозиция, от друга страна, по твърдение на Бойко Борисов, има трима министри във властта.

Друг е въпросът какво правят в правителството. Ако тези три министерства са посочени от координаторите на ГЕРБ, че са част от ДПС, трябва сериозно да се замислим кой стои зад властта".

Бивш депутат от ГЕРБ и настоящ на ДПС е обвинен в търговия с влияние

Специализираната прокуратура предаде на съд народния представител Димитър Аврамов за търговия с влияние. Той и двама негови помагачи (...

Това заяви политологът Димитър Аврамов пред bTV за връзките между ГЕРБ и ДПС.

"Този парламент вече е изчерпан. У нас всичко е "изключителна заслуга на Бойко Борисов и на правителството". Това е така, защото те го казват.

Държавата е в добър период и се развива, но не е добре да се хвалим с парите от ЕС, защото те са като социални помощи. Ако ги махнат, ще сме на минус.

Той посочи, че ако властта иска да остане, трябва да намери път към протестиращите. Много е вероятно да имаме втори кабинет на ГЕРБ", посочи още Аврамов.

“Няколко са важните въпроси, във връзка с вота на недоверие и общественото недоволство. На първо място стои този, доколко протестите са важни и дали са важни. За мен те са изключително важни, колкото и да се опитват да ги омаловажават. Цифрите показват, че над 400 000 души по един или друг начин на се включили в тях”, коментира от своя страна социологът Кънчо Стойчев.

"Биволъ" разкри как ДПС раздава еврофондове на роднини, а институциите не виждат проблем

Скандален документ подписан от бившата шефка в ДФЗ Атидже Вели разкрива как се раздават европейските фондове на роднини и свързани лица...

Стойчев уточни, че не става дума за това, че тези хора са се събрали в един и същи ден или в една и съща точка, а ставало дума за общото им участие. Според социолозите имало и огромен протестен потенциал, изясни още Стойчев.

Второто значимо нещо според експерта е да си отговорим защо се случва всичко това. По думите му, тук не ставало дума за това кой кого е снимал или кой какво е направил.

Дълбоката причина е, че България е на последно място по развитие в Европа. Няма никакъв спор по това. Ние също така живеем най-малко в Европа и нека не изброявам всичко. Последни сме също и по дигитализация и по какво ли още не”, обясни Стойчев.

Социологът изтъкна и че друга голяма причина е, че се увеличава дистанцията между развитието у нас и това дори в съседните ни страни. Стойчев обясни, че дори в Румъния, където имат също много проблеми, средната заплата е двойно по-висока от тази в България.

Последният важен въпрос, поставен от обстоятелствата в момента според социолога е кога ще се проведат следващите избори.

Нинова обяви парламента за делегитимиран и съзря "интересни процеси в ДПС" (ВИДЕО)

Правителството и присъдружните му партии докрай ще отричат реалността в името на властта - парламентът е делегитимиран, обяви лидерът н...

Вчера чух нещо изключително арогантно от властта. Не можело да имаме избори сега, защото сме имали задължение те да се проведат машинно, а това изисквало 6-7 месеца. Откога го имаме това задължение? Повече от 30 месеца. Кой трябваше да го изпъни?”, попита експертът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика