ПП МИР: Туризмът да стане приоритет в икономическото развитие на България

3281
ПП МИР: Туризмът да стане приоритет в икономическото развитие на България
Снимка: ПП МИР

Туризмът да стане приоритет в икономическото развитие на България. За това призова в свое изказване Милена Вацова, член на НС на ПП МИР, пред делагатите на Конгреса на 21 ноември 2020г.

Ето и цялото й експозе:

"Уважаеми колеги! Приятели!

За мен е чест и удоволствие да участвувам в Първия конгрес на политическа партия „Морал, Инициативност и родолюбие“.

Болшинството от нас са хора, които в една или друга степен в личен план сме избрали пътя си на развитие, в една или друга степен съобразно професионалните си качества, образовние и подготовка изпитваме определена удовлетвореност от работата с която сме се захванали и без излишества задоволяваме своите потребности и интереси, градейки определена представа за собственото си бъдеще. Най-важното в случая е, че всичко това ние постигаме тук, в България , което само по-себе си е изпитание и е по-трудния избор от варианта с „Терминал 1“, привличащ, особено по-младите, с европейски стандрати на добре работещи социални и правни системи.

Многохилядните протести от лятото на тази години у нас недвусмислено показаха нашето бурно недоволство от начина, по който се управлява българската държава. Площадите на страната се превърнаха в арена за гнева ни от моралната деградация на властващия политически елит. Плакатите и постове в социалните мрежи осъждат ежедневно острата професионална недостатъчност на чиновниците в държавната администрация, както и демагогията и арогантността на партийните функционери!

И когато с годините идва усещането, че Творецът е изпратил човека на тази прекрасна Земя не само за да оцелява и да постига материални и кариерни цели, но и да търси духовност и съвършенството, които да съпътстват изначалната му мисия да е съпричастен към страданието, мъката, невзгодите и неволята на ближните си, той е готов за действие. Най-добре това се получава тогава, когато хората са обединени в едно и са готови да отстояват принципи, завещани им от техните родители!

За да встъпя в редовете на партията мотивът ми не бе толкова харизмата на председателя, а преди всичко катастрофалната липса на Морал, Инициатинност и Родолюбие в днешното българско общество! И желанието нещата да се променят!

6-те работодателски организации в сектор туризъм с позиция до Борисов и депутатите

Шестте представителни работодателски организации в сектор туризъм изпратиха своята позиция за необходимостта от прилагане на спасителни...

Нашата партия, явно е от електорален тип – без излишни организационни условности, без досадни идеологически напъни, без показна маниакалност за собствено величие, без демогогия и грандомания. Това , което направихме на местните избори бе сравнително успешно кръщение, но явно, недостатъчно за целите, които си поставяме. Гланата причина, според мен е липсата на финансови средства, което образно може да бъде представено чрез сравнението на нашата палатка на входа на градината на НДК и поставения в съседство огромен хангар на Мая Манолова! Ние никога няма да можем да се мерим с техните пари, защото „Продаването и купуване на гласове е престъпление!“ , а чрез държавния бюджет и „под масата“ в България стана практика демонстративно да се купуват гласове на килограм!

В свободния свят победата на избори е единствената възможност за промяна. А това се случва само тогава, когато е отвоювано доверието на хората! Но не купеното, защото то свършва с получаването на парите, а истинското! Така, както го прави Цанко в „Красно село“ и ние трябва да го подкрепим, и да разпространяваме опита му навсякъде, където имаме личности, готови да се наемат с тази работа и по този начин! Но пак няма да е достатъчно!

Днес най-дефицитните градивни елементи в българското общество са морала и етиката в отношенията между хората и между държавата и нейните граждани! Ние като партия имаме своите Етични правила. В личните ни разговорите, в постовете в социалните мрежи, в изказванията ни в средствата за масова информация от нас, членовете ,симпатизантите и съмишлениците на Партията трябва да звучат тези правила. Самото ни поведение в ежедневието трябва да е пример за нова етика в отношенията , пример за висок морал в действията ни! За това не трябват пари, просто приетите правила трябва да се знаят, да се помнят и да са нешето верую. Само така хората ще ни повярват и ще тръгнат след нас!

Втората важна предпоставка за нашия успех е инициативността, подплатена с висок професионализъм,с ясност на тезите,с актуалност, ефективност и резултативност на нашите предложения! Ние трябва да създадем групи от инициативни хора: предприемачи – „селф-мейди“ , които сами са се направили успешни, технологични предприемачи – т.н. „стартъпи“ (start-up), социални предприемачи-тези които работят в социалната сфера; доброволци, т.е. тези, които са готови да се притекат винаги на помощ. Постепенно всички тези хора с наша помощ да се обединят в движение, а на държавно ниво да се създаде Агенция за стратегически инициативи!

Третият съдържателен компонент в облика ни като партия трябва да е истинското родолюбие. Но като това на „патриотите“ – днес подписват договор за дружба с Македония, в който легитимират и македонския език, и македонската нация, а след време , предизборно, решават да спрат братска Македония за ЕС като им се отказва признанието и на езика, и на нацията! Нашето родолюбие трябва да извира от сърцата ни, да ни родее с нашите предци , с традиционните наши ценности, с православната вяра и свещения ни език,да излъчва уважение към всички,без изключение, исторически събития и личности. Родолюбие, чиито измерител да бъде качеството в работата и традиционното трудолюбие на българина така, че неговият труд да доприняся за просперитета на Отечеството. Това е патриотизъм в действие!

Световният туризъм се е свил с цели 70 %

Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8 месеца на 2020 година заради мерките срещу новия коронавирус, съобщават от Свет...

И някомко думи за бизнеса, с който вече над 20 години, както се казва, си вадя хляба – туристическата индустрия на България! Напълно съм съгласна с казаното в Доклада на председателя ,че туризмът следва да бъде приоритет в икономическото развитие на страната в близка и средносрочна перспектива. Но на българският туризъм следва да се гледа с много по-широка визия. Днес на страдаща България крайно са ѝ нужни инвестиции. Не само безвъзмездни вливания и заробващи кредити , но и инвестиции от стратегически инвеститори, с дълговременни намерения да правят истински бизнес у нас! Не работа на „ишлеме“, а производство на оригинални български стоки и услуги. Нашите изключителни природни дадености, географското ни разположение, благоприятните ни климатични условия, историческите и религиозните ни паметници и традиции, добрата инфраструктура са първостепенни предпоставки за реализирането на мащабни проекти в туризма ! Трябва умна, високотехнологична и диференцирана реклама, съобразена с изискванията на традиционните и нови пазари. Оттук насетне със стъпването си на българска земя, чуждият турист трябва ежеминутно да чувства ,че е добре дошъл в България, че българите се радват на неговото присъствие, че те уважават неговите желания, че са готови да направят пребиваването му в страната незабравимо. Това трябва да е правило, въведено в закон и да се възпитава, да се изисква и изпълнява от всички! Ако с основание българите сме известни по света със своето гостоприемство и добронамереност ,то това трябва да се чувства от всеки гост и навсякъде в страната! Завръщайки се в родината си, всички тези хора ще разказват за преживяното, това ще доведе нови туристи, но тази информация ще стигне и до стратегическите инвеститори, които ще търсят възможност да инвестират свободните си пари в родния туризма и не само в него Ако този подход в организацията на туристическата индустрия у нас не се превърне в общонародна задача, вкл. и за нашите младежи, които сега живеят в чужбина и с подготовката си са крайно необходими във върховите туристически сезони в България, то ние няма да може да се измъкнем скоро от настъпващата глобална криза.

Вторият голям въпрос са приоритетите и качеството на предлагания туристически продукт. Трябва да се обособят четири отделни направления в развтието на туризма. И ако за морския и високопланинския туризъм има някаква ясност и традиции в т.ч. и по отношение на пазарите, то за балнеологията, съчетана с исторически, религиозен и развлекателен туризъм, както и за ВИП-туризма в т.ч. медицински , ловен , голф-туризам и пр. е направено твърде малко. Необходимо е да се изграждат териториални туристически клъстери, в които под „един покрив“ да бъдат и подготовката на кадри, и хотелската база , и траспорта, и производството на храни и напитки, и сувенирите и народните занаяти, и казината , и ексурзиите до забележителности на територията и т.н.. Наред с традиционните ни пазари – Русия, Източна и Централна Европа , следва засилено внимание да се обърне на изходящия туристическия потенциал на Китай и страните от Евразия, където повишаващия се стандарт на живот прави възможно стотици хиляди техни граждани да пътуват по света със своите твърди специфични туристически потребности и интереси.

По целият спектър проблеми, свързани с виждането ни за развитие на туристическата индустрия в България в средносрочен период ще разработим разгърната програма, която и ще представим за обсъждане от членовете на партията, от симпатизантите и от всички граждани в страната.

В заключение, искам да пожелая успех на Конгреса, добро настроение, да се опазим от „Короната“ и ангажирано да работим за благото и просперитете на народ и Родина!

Благодаря за вниманието!", завършва тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика