ПП: Служебният кабинет атакува БСП, ГЕРБ няма да правят конспиративни сценарии, БСП не очаква атаките срещу тях да минат

2031
ПП: Служебният кабинет атакува БСП, ГЕРБ няма да правят конспиративни сценарии, БСП не очаква атаките срещу тях да минат
Снимка: Пресцентър на държавния глава

„Президентът Румен Радев обяви края на света в неговата реч вчера. Президентът иска да създаде впечатлението, че създава експертен кабинет, а атакува своите бивши партньори“. Това каза пред bTV  бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев за новоназначения служебен кабинет "Донев"

Румен Радев първо даде един неосъществим мандат на БСП, а сега подреди опоненти на ръководството на БСП. Има опит президентът да покаже, че няма да е реваншистки със служебния кабинет, но в същото време слага хора за служебен министър на икономиката, който Корнелия Нинова е уволнила, отбеляза Митев.

Служебното правителство ще се опита да върне „Газпром“, добави Митев. 

Според Искрен Митев ще бъдат компрометирани всички опити, които Продължаваме промяната направили за диверсификацията на газ в България.

Илин Димитров не е човек на ПП, а експерт увери Митев за назначаването на Димитров за служебен министър на туризма. На Искрен Митев не му е известно да е имало разговори с други депутати на ПП да влязат в екипа на служебното правителство.

ПП ще излязат на предсрочните избори с високо вдигнати чела с ясното съзнание, че са решили проблеми. ГЕРБ начело с Бойко Борисов няма да участва в преговори за съставяне на правителство с ПП. 

Назначеното служебно правителство коментира и бившият социален министър и депутат от ГЕРБ Деница Сачева пред bTV. 

Сачева не е изненадана, че бивш социален министър е станал служебен премиер. Гълъб Донев е политически безпристрастен, минал е по всички нива на йерархията, той е изключително лоялен съветник на президента и е логично такъв човек да оглави служебното правителство, оцени тя. Служебното правителство трябва да осигури честни и безпристрастни избори, както и доставки на газ за зимата.

Искрен Арабаджиев: Все още не сме взели решение дали да се явим на изборите с ДБ

"Продължаваме промяната" не са взели решение дали да се явят на предстоящите избори заедно с "Демократична България". Това заяви в студ...

„Конспиративни сценарии на служебния кабинет може да има всякакви. Служебният кабинет е опит да се балансират различни интереси – има хора от ПП, от БСП, от независими среди, има противници на ГЕРБ и вероятно е търсен различен опит на баланс“, изтъкна Сачева.

Тя посочи, че трудно ще се приеме коалиция между ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ ще водят разговори с тези партии, които имат евроатлантическа ориентация. Нека оставим разговорите за бъдеща коалиция след предсрочните избори, призова тя. 

Деница Сачева няма притеснения проверките на служебния кабинет да продължат, но тя поиска да бъдат направени такива и на правителството на ПП. Служебният кабинет вместо да се включва в предизборната кампания, трябва да организира честни предсрочни избори, настоя тя. 

От БСП също взеха отношение за четвъртия кабинет на държавния глава, като видимо са обидени на президента, че е назначил опоненти на социалистите във властта.  

Депутат от "Продължаваме промяната": ГЕРБ и ДПС успешно се справиха да ни пречат

ГЕРБ и ДПС успешно се справиха със задачата да ни пречат. "Продължаваме промяната" започна без парламентарен опит и това позволи на опо...

Странни са назначенията в четвъртия служебен кабинет на президента Румен Радев, оцени Гуцанов.

„Много хора са пробвали да имат удари срещу БСП, няма да бъде и този опит успешен, ако е такъв на президентът Радев. Има доста съмнения в честността, когато е правен служебния кабинет, спрямо БСП“, изтъкна Гуцанов.

Той се надява служебните министри да не правят ответни действия срещу социалистите. Безспорно се вижда, че от президентството имат афинитет от изграждането на нови политически проекти и не изключвам каквото и да било, уточни Гуцанов.

Според него можело да има други разговори от президентството, когато имало време, за да се случи успокояване на политическите страсти. Не може един президент, който има много възможности да не изиграе всички възможни ходове, разкритикува Гуцанов работата на държавния глава.

Още: Кабинетът "Донев" се закле - Радев: Първи приоритет е сигурността. Донев: Кабинетът не е "Б отбор" (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика