X
 
 

Правителството и Тристранката в действие на днешния 4 октомври

289 0
Правителството и Тристранката в действие на днешния 4 октомври
Снимка: БГНЕС
И през тази седмица редовното правителствено заседание няма да бъде както обикновено - в сряда. Правителството се събира на заседание днес (4 октомври).

Дневният ред на заседанието предвижда предимно имотни проекторешения. Министрите ще одобрят проект на споразумение между правителството на България и правителството на Обединените арабски емирства за икономическо и техническо сътрудничество. Ще бъде взето решение и за плащания по шест загубени от България дела в Европейския съд по правата на човека, включително срещу Международната банка за търговия и развитие. Най-вероятно ще бъде обявено и сътрудничество с Виетнам за превенция на борбата с престъпността. Ще бъде обсъдено и предложение до президента за награждаване на Станислав Димитров с орден "Стара планина" първа степен.

Правителството намери начин да създаде ново “министерство” на електронното управление като заобиколи парламента

От проекта на Устройствен правилник на новата Държавна агенция “Електронно управление” става ясно, че това може да се случи...

Освен редовното правителствено заседание, в сградата на Министерския съвет ще се проведе и заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), предаде БГНЕС. В дневния ред на социално-икономическите партньори е предвидено да бъдат разгледани два проекта на закони – за изменение и допълнение на Закона за акцизните и данъчните складове и за изменение и допълнение на Кодекса на труда. Ще бъде обсъден и проект на постановление на Министерския съвет /ПМС/ за приемане на Наредба за условията и реда за командироване на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги.

Actualno.com

Етикети: