Председателят на БАН и ректорите на ВУЗ-овете ще могат да присъстват на МС

5465
Председателят на БАН и ректорите на ВУЗ-овете ще могат да присъстват на МС
Снимка: БГНЕС

Председателят на БАН и ректорите на висшите учебни заведения ще могат да участват в заседанията на Министерския съвет всяка сряда от 10:00 часа. Това стана ясно по време на днешния парламентарен контрол, когато депутатът от АТАКА проф. Станислав Станилов настоя за това пред премиера Бойко Борисов.

Според националистите участие на академичните среди в работата на българското правителство е изключително полезно за страната.

Министерски съвет дава 3 млн. лв. за самолетни билети и хотели

Министерски съвет обяви обществена поръчка на стойност 3 млн. лв. за самолетни билети, хотели в София и чужбина, превоз на пътници и ба...

„За всички е очевидна необходимостта от модернизация на управлението и от развитие на високотехнологична българска икономика. Само така България може да получи полагащото ѝ се уважение от своите партньори, а нашият народ – достойно настояще и бъдеще. Световната практика е показала, че най-успешният механизъм за реализирането на тази цел е търсене на оригинални решения в икономиката и стимулиране на иновациите. Това може да се случи само с тясно взаимодействие между правителството и тези, които създават новите знания“, заяви проф. Станилов от парламентарната трибуна.

Той припомни, че в предишния мандат на ГЕРБ Борисов е поканил председателя на БАН и ректорите да присъстват на Министерски съвет, за да получават експертна помощ по темите, по които работи правителството, но добра практика бе прекъсната.

„Просто не ми е минало на вниманието. Благодаря, че повдигнахте въпроса. Каня чрез вас председателя на БАН и ректорите да присъстват всяка сряда на Министерски съвет, за да ползваме техния експертен и интелектуален потенциал. Ще им изпратим и писмо“, заяви Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика