Президентът обеща, че гражданите ще видят солидарността на държавата

21415
Президентът обеща, че гражданите ще видят солидарността на държавата
Снимка: БГНЕС

Днес се набелязаха конкретни, ясни и точни мерки, за да се знае кой какво прави от тук нататък по отношение на овладяването на ситуацията около наводненията. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който е на оглед в засегнатия варненски квартал „Аспарухово”. Президентът посочи, че тези мерки са валидни и за горските стопанства, и за полицията, и за пожарната, за хигиенните служби и за всички останали по веригата.

„Държавният глава не е тук, за да се обяснява за кирки и лопати и какво трябва да се случи. Държавата трябва да покаже, че е на страната на гражданите. Институциите ще бъдат тук и ще си вършат денонощно работата, докато свършат всичко – от най-спешните мерки, свързани с изчистването на калта, до по-важните мерки, като описване на щетите.

Издирват две деца в кв. Аспарухово

Във варненския квартал "Аспарухово" издирват 6-годишния Марин, който от два дни го няма. Снимката на малкия Марин беше показана пред г...

Достатъчно комисии във всяка къща, до всяко семейство, с подписи на експерти, които да кажат какви са щетите, същевременно обобщените резултати от тези комисии трябва да отидат в държавните институции и да бъдат финансирани”, подчерта Плевнелиев. По думите му, държавата трябва да обещае, както и той ще поеме този ангажимент към варненците, към хората от Добрич и всички останали пострадали райони, че всеки трябва да бъде компенсиран по правилата. Не на калпак и не на квадратен метър, не с еднакви суми, а колкото трябва чрез подписите на хора, които разбират.

Апелирах на днешното заседание да има достатъчен брой комисии, които да минат във всяка къща и да опишат много внимателно щетите с подписите на компетентните органи, събрани в един пакет от кмета и председателя на Областния кризисен щаб, допълни Плевнелиев.

„След като държавата определи на годишна база 500 млн. лева за регионите, със сигурност ще намери пари за бедстващите във Варна и Добрич и на други места, но трябва да имаме ясна процедура и правила. За мен са важни институциите, но са ми най-важни хората. Затова искам да се обърна към гражданите и да кажа, че те ще видят солидарността на държавата”, подчерта Росен Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика