X
 
 

Президентът за Нова година: Достъпът до вода и въздух става въпрос на оцеляване

6876 3
Президентът за Нова година: Достъпът до вода и въздух става въпрос на оцеляване
Снимка: БГНЕС
"Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешния ден. Когато осъзнаем своята сила и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно в интерес на обществото". Това бяха основните акценти в кратката този път реч на президента Румен Радев, с която той честити новата 2020 година.

Ето и основата на речта без редакция:

Честита нова 2020 година

Честита нова година, драги (по)читатели на Actualno.com. 2020 година е вече тук – тепърва има да расте, да се развива, да помъдря...

"Скъпи сънародници! Новогодишните празници отново ни събират, сгряват ни с топлината на дома и на близките хора, изпълват ни с надежда за здраве и щастие. Както в новогодишната баница има късмет за всеки от семейството, така и в обществото ни трябва да има място и грижа за всички. За възрастните и самотните, за хилядите българи, които днес се борят с недоимъка и най-вече – за децата на България. Защото невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. Именно те ще свържат и днес българите, обединени от любовта към родината и надеждата за по-добро бъдеще", каза президентът.

"Че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават, решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно, парите ни се харчат безотговорно, непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично. Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешния ден. Но нека не забравяме, че сме народ със славна история, който и в най-тежки изпитания е намирал пътя към свободата и напредъка, като се е обединявал срещу грабителството, неправдата и безчестието. Вярвам, че имаме силите и куража да се справим с предизвикателствата и днес. Народ, който е бил сред водещите в културното развитие на Европа и пример за изграждане на просветена държавност, не може днес да се задоволява с плахи амбиции и последни места в европейските класации. Нашето общество ще преуспява, когато обединим усилия в името на достойнството и благоденствието на българския народ. Когато на почит са образованието, науката и културата, а талантът, трудолюбието и почтеността са водеща обществена ценност. Когато осъзнаем своята сила и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно в интерес на обществото", подчерта той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Фърчилото е тъпо парче! Може да срича само позитански опорки!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    много добро изказване . какво му е на приветствието .каквото е било през годината - това е !
  • Октомври 1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
    Достъпът до вода и въздух е въпрос на оцеляване оше от преди МРД. години та странно как чак сега Президента го разбира , но все пак по добре късно от колкото никога де. Иначе тези дето ги очаква не добро , а Бляскаво ФИНАНСОВО/БИТОВО БЪДЕЩЕ са си В ТОВА БЪДЕЩЕ И СЕГА , БЯХА И ПРЕДИ. И така с actualno com и 80% от форума тия ще ПРОДЪЛЖАВАТ и за напред.
Новини или Novini - картината на печата за 20 януари
Новини или Novini - картината на печата за 20 януари

Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 20 януари, понеделник. Вестник...