Проф. Герджиков: Съмнявам се в автентичността на снимките от спалнята на Борисов, да се проверят

20564
Проф. Герджиков: Съмнявам се в автентичността на снимките от спалнята на Борисов, да се проверят
Снимка: БГНЕС

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин." Така кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков коментира по TV1 пред Миролюба Бенатова скандала със снимките с кюлчета и пачки евро от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, които се разпространиха преди година.

Той бе категоричен, че трябва да се провери случаят със снимките, както и кой ги е направил. "Трябва да се провери дали тези снимки са автентични. Това ще е най-добре за всички ни, този въпрос да се изясни. Дали подобно нещо е имало в къщата на Борисов", каза още той като неколкократно подчерта, че не е адвокат на Борисов, но се съмнява с истиността на кадрите.

Проф. Анастас Герджиков: Няма сделка с ГЕРБ за изборите

"Сделка с ГЕРБ за президентските избори няма. Искам да бъда кандидата за президент на всички българи“. Това заяви ректорът на СУ ...

Проф. Герджиков обясни, че не участвал в протестите миналата година, заради поста си на ректор на Софийския университет. "СУ е участвал в 4 или 5 протеста през последните години. Има само един протест, в които са участвали и преподавателите, защото винаги са се опитвали да не заемат страна политически", каза той и осъди полицейското насилие, което е упражнявано над протестиращи зад колoните на МС. "Не беше ясно на протеста кои са правите, но полицейското насилие, като всяко насилие, не бива да се търпи. Не взех отношение тогава, защото бях ректор на СУ. По закон е така, но това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция", допълни кандидатът за президент.

Той коментира и кадри, на които се вижда как преподавателят по политология Стойчо Стойчев от СУ показва средни пръсти на протестиращи, които са блокирали колата му в кръстовище по време на летните протести. "Този преподавател очевидно беше против протестите, но имаше и друг преподавател, който не направи нещо малко по-неприятно. Той събираше подписка срещу всички, които не са съгласни с протеста. Обявих, че няма да има уволнения заради политически възгледи", обясни проф. Герджиков, като не наложил дисциплинарно наказание нито на единия, нито на другия.

През 2013 г., когато е заемал поста на заместник-ректор в СУ Герджиков подкрепил протеста на студентите, които бяха окупирали Алма Матер. "Виждах тогава протестите отвътре, тъй като университетът беше окупиран. Бях в подкрепа на тези студенти, нямаше как да го обявя публично, но ги подкрепях студентите и им помагах", коментира той.

Според него президентът Росен Плевнелиев правилно е оттеглил доверието си от кабинета на Орешарски, след като бе обявено предложението на Делян Пеевски за кандидат за шеф на ДАНС. "Плeвнелиев може би е постъпил по правилен начин, но никога не е казал вие сте лоши, а вие добри и хайде да разделим нацията. Президентът има силен глас и цялата нация го чува, но има значения какво казва. Не е приемливо да се казва: "Ти си бандит, а ти си лош!" Не е правилно. Действащият президент беше твърде рязък с хората и личното му пристрастие се прехвърли и върху хората", обясни проф. Анастас Герджиков. 

Проф. Анастас Герджиков: Една твърда ръка е изкушение

"Аз не казвам, че трябва да се обединяват партии, а да се обединят всички български граждани зад каузи. Една твърда ръка е изкушение". ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика