Проф. Радостин Долчинков: Партия МИР ще въведе дуалното обучение в България*

5572
 Проф. Радостин Долчинков: Партия МИР ще въведе дуалното обучение в България*
Снимка: Пресцентър на ПП МИР

Въвеждането на дуалното обучение е основен приоритет на партия МИР и ние ще го реализираме веднага щом МИР стане парламентарно представена партия. Това заяви водачът на листата за народни представители в област Бургас на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) проф. д-р инж. Радостин Долчинков.

"Въвеждането на дуалното обучение е един от начините чрез който могат да се реализират всички специалисти в икономиката, като успоредно с това те се преквалифицират и добият още знания и умения. Моя лична цел и кауза е да работя за просперитета Бургас и региона и да върна младите хора в България", заяви още проф. инж. Радостин Долчинков.

Той е административен директор на Бургаския свободен университет и декан на Центъра по информатика и технически наука към висшето учебно заведение. Професорът е председател на Държавната изпитна комисия по индустриален мениджмънт в Бургаския свободен университет и е един от най-изявените учени в областта на индустриалния мениджмънт и машинното инженерство.

„Изключително важно всеки млад специалист, завършил в България да остава да работи в страната и това ще се отрази благоприятно на икономиката ни. Именно за това основната задача на партия МИР е да се инвестира в развитието и реализацията на кадрите в България. Нещо повече, партия МИР дава личен пример и залага на хора, които са експерти в своята област и които чрез знанията и уменията си могат да помогнат за развитието на България и тя да стане силна социална индустриална държава. Крайно време е България да тръгне по един нов път и партия МИР предлага именно това в своята Програма за възстановяването и устойчивото развитие на България. Партия МИР иска и налага нов модел на правене на политика в България, който ще допринесе за развитието на страната, в който водещо са експертността, професионализма и инициативността", коментира още проф. д-р инж. Долчинков.

Той подчерта, че сред неговите приоритети в политиката са екологията, дигитализирането и въвеждането на нови екологично чисти технологии.

„Това е свързано и с моята работа, където работя по няколко проекти, които са свързани с екологията на Бургас и с добива на енергия. Бургас има една страхотна суровина и това е морската вода. Моето предложение е този ресурс да се използва ефективно. В Бургас може да се добива и обезсолена вода от Черно море, както и да се добива енергия от морските вълни и от сероводорода в Черно море. В условията на енергийна криза е необходимо да използват всички природни дадености на България“, заяви водача на листата на партия МИР в Бургас проф. д-р инж. Долчинков.

Дипломати, лекари,професори и общественици са сред водачите на листи на партия МИР

"В листите на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2-ри октомври стои експер...

Той допълни, че в момента работи по проект за превръщане на морската вода в дестилирана, с която ще може тя да се ползва за поливане.

„Черно море предлага също така страхотни условия за туризъм в това число и целогодишен. Не случайно и туризма е един от основните приоритети на партия МИР около който предлагаме да има национален консенсус и България да може да оползотвори максимално всичко свои природни дадености. Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия и за това призовавам всички българи да подкрепят партия МИР на предстоящите избори с номер 10“, заяви водача на листата на партия МИР в Бургас проф. д-р инж. Долчинков.

 ПАРТИЯ "МИР" Е С НОМЕР 10 НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване между ПП "МИР" и "Уебграунд" ЕООД. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com