Протестът против Борисов и всички управляващи мафии пробва да набие "продажни журналисти" (ВИДЕО)

21827
Протестът против Борисов и всички управляващи мафии пробва да набие "продажни журналисти" (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Не ви искаме, искаме да си отивате. С такъв призив започна четиридневният протест под надслов "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии". Основен призив - Европа да помогне и да бъдат осъдени всички виновници за окаяното състояние на България, като беше обявено, че на 26 септември ще има протест пред Европейската комисия.

По план протестът трябваше да стартира в 12:00 часа днес (16 септември), но започна половин час по-рано. На площад "Народно събрание" се събраха няколкостотин души, като сред тях бяха и организаторите – Емил Русанов, създател на сайта "Будилник", Росен Миленов и Светослав Козлуджов. Освен че издава "Будилник", Русанов стопанисва и заведението "Див петел". Поддържа и няколко страници във Facebook със сходни заглавия - "Срещу геноцида на властта", "Да изгоним мафията в управлението", "Народът на България срещу мафиотското правителство" и др.

Facebook страница, призоваваща за протест срещу "Борисов и всички управляващи мафии", е свалена

Страницата във Facebook "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии" вече не съществува, установи проверка на Actualno.com. ...

"Просто не мога да повярвам, че виждам една шепа народ при толкова много хора. Въпросът е да дойдем тук и тези боклуци да си заминат", заяви мъж, представящ се за "гурбетчия”. "Защо не сте тук, доволни ли сте – стойте си на диванчето, затова ще сме на това положение", добави той. Козлуджов, който снимаше на живо протеста, обаче изрази задоволство колко много хора го следят във Facebook - между 3000 и 4000 души.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ!

Впечатление направи как протестиращите посрещнаха Ива Николова от телевизия ПИК – с освирквания и дюдюкания. "Граждани, изгонете ги", призова Русанов, който попита Николова не я ли е срам, след като вчера (15 септември) ПИК пусна новина за готвен "кървав преврат". Някои от протестиращите тръгнаха застрашително към екипа на ПИК, но полицията се намеси и предотврати сблъсък. А Русанов продължи да пита защо четири месеца българските медии не са отразявали инициативата и нарече българските журналисти "продажници".

Иначе Росен Миленов официално е изпратил уведомление до Комисията по жалбите и петициите на гражданите в парламента какво се иска с протеста. На първо място - оставка на правителството на Бойко Борисов, но без разпускане на парламента. Според уведомлението Народното събрание трябва да гласува структура и състав на кабинет (правителство), излъчено от протеста. Това правителство ще има следните четири основни задачи:

Уникален протест срещу властта: Всеки със самоорганизация - който иска, да дойде

Всеки българин си има самоорганизация, дори не знам пред колко български посолства и колко души ще се съберат. С тези думи организаторъ...

1. Да инициира референдуми, с които да се прокарат необходимите законодателни промени, желани от гражданите и нежелани от политиците на статуквото, които са се "окопали" във властта.

2. Да гарантира прозрачността и честността на изборите за референдумите и тези за ВНС, защото правителството в момента, а и което и да е друго, съставено от партиите в парламента, по очевадни за всички причини не може да направи това.

3. Да спре кражбите от бюджета през приходната и разходната част, възлизащи на над 500 млн. лева месечно или 7 млрд. годишно.

4. Да окомплектова наличните материали в службите за сигурност и обществен ред, касаещи съпричастност към престъпна дейност на лицата, участвали в управлението на страната в периода 1989-2018 година.

В декларираните намерения влизат и неща като възможност да се отзовават директно от народа фигури в изпълнителната власт - държавна или общинска, въвеждане на мажоритарна избирателна система, упражняване на законодателна власт чрез референдуми, пряк избор на всички ключови ръководни постове в съдебната система, включително главен прокурор, отпадане на давността за престъпления, свързани с приватизационни и концесионни сделки, замяна на имоти държавна и общинска собственост и възлагане на обществени поръчки.

Пореден протест за промяна на системата - въпросът е кой точно стои зад него

16 септември (неделя), от 12:00 часа до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа „пред всички български посолства по св...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика