Първанов: Не отива на бивш президент да е депутат

19464
Първанов: Не отива на бивш президент да е депутат

Лидерът на АБВ Георги Първанов няма да се кандидатира за народен представител. Това стана ясно на пресконференция на ръководството на коалицията, на която бяха представени водачи на листи в многомандатните избирателни райони за предстоящите избори, предаде БНР.

Певицата Николина Чакърдъкова ще води листата в Благоевградски регион. Вицепремиерът в кабинета на Жан Виденов - Кирил Цочев, ще е водач на листата в Ловеч, Ивайло Калфин в София и във Варна, Генерал Михо Михов в Бургас и Ямбол.

Първанов не пожела да е депутат, пусна народна певица да се бори за парламента

На заседание на Националния съвет на АБВ бяха взети решения за издигане на водачи на листи за предстоящите избори, като списъкът на из...

Самият Георги Първанов обяви, че няма да се кандидатира за народен представител: "Няма да се ангажирам с подобни конкретни постове. Не приляга на един досегашен държавен глава да бъде народен представител, независимо дали става дума за евродепутат или за депутат в националното събрание. Ние няма да си позволим да участваме в компроматни игри каквито ни се случиха на гърба на мнозина от нас на евроизборите, а на някои и на по-ранни избори".

По повод заявката на Бойко Борисов, че ще върне мандата, ако няма 121 депутатски места, Георги Първанов коментира: "В името на какви идеи ГЕРБ иска тези 121 депутата. Що за позиция е това? Що се отнася до този спектакъл, който върви - ГЕРБ и Реформаторите, целта е наистина Реформаторите да разсеят този образ, който вече се създаде на очевидно очертаваща се присъдружна формация към ГЕРБ, като едно пето колело на едно бъдещо управление".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика