Първанов: Програмната декларация беше по-добра от програмата на кабинета

12279
Първанов: Програмната декларация беше по-добра от програмата на кабинета
Снимка: БГНЕС

Програмната декларация беше много по-добра от програмата на правителството. Това коментира тази сутрин президентът в периода 2002-2012 г. и лидер на АБВ Георги Първанов. 

Според него налице са симптоми за имитиране на стабилност. Въпреки това е налице повишаване на доверието към кабинета, който е тръгнал с много ниски нива на доверие. В тази връзка Първанов похвали работата на министри като Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Ивайло Калфин, който беше наречен най-активният министър в кабинета.

И Първанов намекна за оттегляне на подкрепа от правителството

Бихме оттеглили подкрепата си при натрупване на критична маса от негативни решения, разминавания с програмната декларация – доку...

Борисов се е снишил. Той е много по-различен от Борисов от първия мандат - така лидерът на АБВ коментира премиерът Бойко Борисов. В допълнение беше обяснено, че лидерът на ГЕРБ не може да угоди на всички - нито във вътрешен, нито във външен план.

"Учудвам се, че опозицията проспа някои от неговите тези – например, че ЕС трябва да помогне за Русия", коментира още Първанов. Той беше категоричен, че сами трябва да си помогнем.

Много слаб документ. това е оценката на Първанов за приетата на 21 януари актуализирана съдебна реформа. В допълнение той обясни, че документът е бил приет единствено и само, заради доклада на Европейската комисия.

Обяснено беше още, че стратегията трябва да се доработи в правната комисия или в специален орган. Освен това трябва да излезем от спора дали ВСС да е един или да се събира на 4-5 години.

Чух мнението на Борисов, че Плевнелиев е един добър президент. Ако е така, да кажат още от сега, че ще го подкрепят за втори мандат. Така лидерът на АБВ вижда ситуацията около президентските избори. Според него от ГЕРБ подогтвят "в сянка" друг кандидат.

Методи Андреев: ДПС опитва да използва ромите, за да свали правителството

Лютви Местан и преди говореше за „Патриотичния фронт” и предсрочни избори. Но предсрочни избори може да има само ако не се ...

За отношенията с БСП

Отношенията с бившата партия на Първнов също бяха засегнати. В ефира на bTV с откровена насмешка той прие твърденията на "червената" партия, че тя няма загуба от 1997 г., припомняйки, че той самият е загубил тогава.

В допълнение беше обяснено, че най-добрата оценка дават избирателите. А БСП са загубили 10 поредни пъти от ГЕРБ от 2005 г. За това не можело да се обвинява АБВ, тъй като партията се е появила преди година.

Разочарова ме политиката, не хората. Така президентът коментира дали някой в БСП го е разочаровал. В допълнение той обяви, че "червените" са се върнали в развитието си отпреди Георги Димитров.

Вероятно на следващите избори се очертава нова загуба за БСП, прогнозира лидерът на АБВ. На критиките, че управляванавата от него партия е в управлението с десни партии, той отговори: Как се чувстваше БСП в правителство с НДСВ. Значи за едни може, а за други не?

България през 2014 година: Второто правителство на Бойко Борисов

След като картината на 43-ия парламент стана ясна, беше и ясно, че бъдещото управление на България ще трябва да е коалиционно. И предви...

За Сергей Станишев

За лидера на АБВ въпросът с избора за негов наследник - в лицето на Станишев, през 2001 г. е приключен и той не съжалява. По-нататък беше обяснено, че заради поредните загуби на изборите бившия премиер е решил да става евродепутат.

Във връзка с изнесените данни за това кой от българските евродепутати върши в ЕП, Първанов коментира, че вероятно наистина не работа на лидера на ПЕС да се изказва толкова често. Все пак не било ясно защо Станишев е станал евродепутат, а не е позволил на някого да влезе на негово място.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика