Първите думи на Емил Димитров като министър - само премиерът може да реши кризата

4616
Първите думи на Емил Димитров като министър - само премиерът може да реши кризата
Снимка: БГНЕС

Никой друг освен премиера не може да реши проблема с водната криза в Перник. Това беше първото заключение на новоизбраният министър на околната среда и водите Емил Димитров от парламентарната трибуна.

Той посочи, че ще се консултира с експертите преди да взима решения. "Защо съм приел този пост? Не мога три години да работя в дадена посока и да кажа: "Добре ми е в парламента".

Емил Димитров - Ревизоро е наследникът на Нено Димов в екоминистерството

Народното събрание освободи досегашния екоминистър Нено Димов, който е в ареста, и гласува поста да заеме депутатът от „Обединени...

Той заяви, че не може да откаже, защото иначе ще си помислят, че е предал своята партия.

Той сподели пред народните представители, че е роден в Перник и че е живял там. "Дядо ми е от Перник, от село Лобош. Аз съм виждал как се строеше язовир "Лобош", в момента язовир "Пчелина", обясни още Димитров.

Той попита стената на язовир "Студена", язовирът и течовете от вчера ли са. "Проблемите си ги е имало през годините. Никой не отишъл непременно да остави гражданите без вода. Проблемът засяга и моите роднини", посочи Димитров.

Постът, който заемах преди секунди, е по-голям отколкото министерския. така че да казва някой, че аз се натискам за друг пост, не е редно. Ще предложа на бивш министър на екологията да дойде да помага, но това ще е по-нисш пост за нея, обяви Димитров.

БСП също не подкрепя кандидатурата на Емил Димитров за екоминистър

БСП няма да подкрепи кандидатурата на Емил Димитров- Ревизоро за екоминистър, стана ясно от думите на червения депутат Кристиан Вигенин...

През целия си живот съм бил държавен служител, работил съм за всички правителства. Работил съм за всички вас, обърна се към народните представители Димитров. Голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло, похвали се Димитров.

Той посочи, че би могло да се каже - бизнесът да има собствен сондаж, след като му трябва технологична вода, а не питейна. Лесно е обаче да кажем бизнесът минава на собствено захранване, но не навсякъде има възможност. Но пък и гражданите трябва да са с предимство подчерта Димитров.

Трябва да решим проблема, сигурен съм, че с експертите, които имаме там на място в Перник, ще се реши въпросът, но трябва да се справим с последствията, каза още Ревизоро.

За отпадъците – хубаво е да кажем няма да влизат в България отпадъци, а ще излизат ли? Цяла Европа събира и разделя боклуците и ги изгаря максимално. За мен контролът е важен - как влиза през границата, как се ползва. Голяма част от боклуците в момента се разбира 3 г. след това какво сме направили с тях, обясни Димитров.

ДПС: Няма да подкрепим новия министър на околната среда и водите

Няма да подкрепим новия министър на околната среда и водите. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Джевдет Чакъров по време н...

Ще делегирам отговорности за всички, ще търся персонална отговорност. Надявам се да сложа правилните хора. Не отивам с намерение да съм метла, каквато и да било – синя, червена, жълта. Искам мандатът ми да мине нормално и да има резултати и да помогна на всички колеги, които са ангажирани с кризата в Перник. Ще направя всичко възможно бързо да вляза в дейността на министерството, ще изпълнявам програмата на настоящото правителство. Ще работя с всички, обеща Ревизоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика