X
 
 

Първите думи на новите министри

3404 1
Първите думи на новите министри
Снимка: БГНЕС
"Влизам със смесени чувства в Министерството на транспорта. Това каза навлизане във ведомството, новоизбраният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков

"В такъв момент чувствата винаги са смесени", заяви бившият председател на Комисията за регулиране на съобщенията Желязков.

Официално: Парламентът смени тримата министри

Росен Желязков бе избран за министър на транспорта на мястото на Ивайло Московски, регионалният министър Николай Нанков беше сменен с П...

Заелият досега поста Ивайло Московски, с който заедно влязоха в министерството, му пожела успех.

"Той доста често си беше тук, така че това не му е първото влизане. Пожелавам му успех, кураж и сили да управлява мъдро и балансирано този сектор", каза Московски, съобщи БГНЕС.

Преди всичко ще спазвам приемствеността, защото на системата ѝ трябва да продължи това, което се прави. Това каза новоизбраният министър на вътрешните работи Младен Маринов минути след гласуването на номинацията му в парламента.

"Смятам, че ориентирайки се и към човешкия ресурс, и към технологичното обновяване, ще постигнем добри резултати", подчерта Маринов. Той не пожела да коментира кой ще заема овакантената позиция на главен секретар на МВР с мотива, че този въпрос не стои на дневен ред в момента.

Нови министри или правителствена криза и избори, решават депутати и президент идната седмица

Гласуването на промените в кабинета и състоянието в управляващата коалиция в края на седмицата продължават да бъдат част от многословие...

От своя страна Валентин Радев, когото Маринов наследява на поста, потвърди, че се връща като депутат в парламента и ще бъде член в Комисията по отбрана.

"Съзнавам отговорността, която поемам с този пост, ще държа на приемствеността и ще продължа всички добри политики на предходните министри. Имам три приоритета: ефективност, качество и контрол. За мен ще е ценно да получа подкрепата на Нанков.", каза новият министър на регионалното развитие Петя Аврамова.

"Ще бъде ценно да получа възможност да ползваме неговите знания и опит, ще разчитам на професионализма, опита на всички служители на МРРБ. Отговорен човек съм, ще се опирам на опита на знанията на всички в сферата, ще работя съвместно с общините, ще работя съвместно и с бранша и съсловните организации. Вярвам, че ще успеем да свършим работата, която ни предстои и тя е за облагородяване на нашата държава, за добри пътища, за добра градска реда, подчерта Аврамова. Всеки носи политическа отговорност, приемам акта, който направиха колегите и министър Нанков като морален акт на съпричастност към това, което се случи", добави още Аврамова.

Actualno.com

Етикети: