Първото заседание на парламента за тази година

2202
Първото заседание на парламента за тази година
Снимка: БГНЕС

Парламентът ще проведе първото си заседание за настоящата пленарна сесия.

Работата на Народното събрание ще започне в 9.00 часа, а програмата на народните представители ще стане ясна едва след гласуването ѝ в пленарна зала.

Депутатите се връщат на работа след празничната ваканция

Народното събрание започва отново работа след празничните дни. Депутатите ще решат за подадената оставка от Моника Малинова - инспектор...

Новият парламентарен сезон започва с увеличен брой независими депутати, след като на 11 януари 6-ма народни представители от ПП ДПС, началото с бившия лидер на партията Лютви Местан, подадоха заявления за напускане на парламентарната група.

Като независими депутати вече фигурират Лютви Местан, Мариана Георгиева, Шабанали Дурмуш, Айдоан Али, Венцислав Каймаканов и Хюсеин Хафъзов. До отцепването им от парламентарната група се стигна след извънредното заседание на 24 декември 2015 г. на Централният съвет на ДПС, на което бе взето решение да бъде освободен лидера на партията Лютви Местан от заеманите от него постове, както и да бъде изключен от самата партия. По-късно останалите петима народни представители се отцепиха от ДПС в подкрепа на изключения Лютви Местан, припомня "Фокус".

В рамките на заседанието ще бъде проведен и парламентарния блиц-контрол по чл. 104 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Наред с пленарното заседание в парламента ще заседават и отделните комисии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика